Annons

Axel missade finalen precis

Under svåra förhållanden tävlade Axel Härstedt, IK Finish, i sitt första stora mästerskap. Regnet hällde ner och Axel kom precis utanför finalplatserna.
Sport • Publicerad 22 juli 2005

– Det var halt i ringen och diskusen var hal, berättar Axel Härstedt.

Regnet började falla på morgonen och föll sen hela dagen. Även när Axel kastade. Efter kvalomgången på JEM i litauiska Kaunas hamnade han på trettonde plats. Tolv gick vidare till finalen i dag. Resultatmässigt var dock skillnaden en bit. Axel kastade 48,53 och den som blev tolva kastade 50,20 meter.

Annons

För Finish-kastaren var resultatet inte super, personbästa satte han för några veckor sedan med 53,25. Men Axel berättar från Kaunas att regnvädret gjorde att de flesta kastade 5-10 meter under vad de gör normalt.

En trettondeplats får han vara nöjd med ändå med tanke på det tuffa startfältet. Och även om han hoppats på final var han inte allt för nedslagen. Så här beskrev han känslan efter kvalet:

– Det är typ, jag är besviken över att jag inte gjorde bättre, men jag är ändå glad att jag är här, jag får se de andra i laget och mina skador känns rätt så bra.

I morgon, söndag, är det dags för Nina Törnkvist, också IK Finish, att ge sig in i tävlingarna på 4x100 meter.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons