Annons

Avvisade supportern: Jag sparkade in stolen på planen

Den supporter som i söndags avvisades från Vångavallen ringde på tisdagen upp TA för att berätta om händelsen.
– Det är helt felaktigt att jag kastat in stolen. Jag sparkade på stolen som gick sönder och ryggdelen flög in på planen.
Sport • Publicerad 24 april 2012
Foto: Tom Wall

En trogen supporter som sällan brusar upp. Så beskriver sig den trelleborgare som avvisades från läktarplats under matchen mellan TFF och Jönköping Södra i söndags.

Supportern, som är i tonåren, reagerade när Fredrik Jensen inte fick frispark trots en hög spark från en Jönköpingspelare. Händelsen inträffade mitt framför True Blues läktarsektion.

Annons

– Jag borde inte bli så arg, men jag tyckte att det var farligt spel. Det var mycket känslor, säger supportern som var ”spik nykter”.

– Jag ville avreagera mig, få ilskan ur kroppen. Så jag sparkade på stolen som var på andra raden. Det var inte meningen att den skulle gå sönder. Men jag slängde inte in den, det är felaktiga uppgifter.

Stolsryggen gick av och flög ner över räcket.

– Det var som att den fick luft där och den for ner mot sidlinjen.

Enligt supportern var inte den assisterande domaren nära att bli träffad. TA-sporten har också pratat med den assisterande domaren som inte märkte att stolsdelen flög ner.

– Jag är ångerfull. Jag ska ringa Mattias Kronvall (klubbdirektör i TFF) och be om ursäkt, säger supportern som är glad över att ingen träffades av stolsryggen.

– Det var en jävla tur att den inte träffade någon på planen. Jag tror att jag blivit avstängd då, säger trelleborgaren som inte missat en hemmamatch sedan hösten 2005.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons