Annons

Avstängning upprör TBTK-ledare

En av konkurrenterna i bottenstriden, Ängby, får enklare motstånd i helgen. Trelleborgs BTK:s Inge Augustsson menar att tredje part drabbas mest.
Sport • Publicerad 6 februari 2004

Råås Frida Johansson är avstängd efter att ha fått fyra varningar och det har i sin tur fått Trelleborgs BTK:s tränare Inge Augustsson att ilskna till. Detta eftersom TBTK:s konkurrent i bottenstriden, Ängby, därmed får en på papperet enklare match mot Råå. - Vi som är tredje part drabbas hårdast av den här avstängningen, säger Inge Augustsson. Bakgrunden är denna: Tre lag, Lyckeby (sexa), Trelleborgs BTK (sjua) och Ängby (sist) slåss om kvalplatsen och om den sista slutspelsplatsen. För det lag som går förlorande ur den striden väntar nedflyttning till division 1. Råå är serieledare och sedan länge klart för slutspel. Helgens matcher är betydelselösa för laget och saknaden efter andrauppställningen bästa, landslagsspelaren Frida Johansson, är därmed inte så stor i matchen mot Ängby. - Det här betyder att Ängby redan på förhand vunnit två matcher de annars inte skulle ha kunnat vinna. Anna Olsson ersätter Frida Johansson och hon kommer inte att vinna någon match, säger den förgrymmade TBTK-tränaren som också upprörs över att Söderhamns Peter Andersson, i herrarnas elitserie, bara fick en matchs avstängning för fyra varningar, att jämföra med Frida Johanssons två matcher långa avstängning. - Jag har suttit i telefon hela dagen för få klarhet i detta men jag har inte lyckats. Regelboken säger att en avstängning ska verkställas så snart som möjligt. Men är det möjligt att verkställa när det på ett så tydligt sätt drabbar tredje part? Det är Svenska Bordtennisförbundets disciplinkommitté som dömer ut straffen men Allehanda har inte lyckats komma i kontakt med ordföranden i den kommittén, Mats Gustafsson. Ett sätt för TBTK göra avstängningen på Frida Johansson verkningslös är att vinna båda matcherna i helgen, mot Spårvägen i dag (lördag) och mot Rönninge i morgon. - Det blir svårt, men det kan hända. Det är inget av de lagen som är bättre än oss och har tjejerna rätt inställning så kanske, säger Inge Augustsson. När sista bollen är spelad på söndagseftermiddagen kan TBTK vara i slutspel, i division 1 - eller ha ett kval framför sig.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons