Annons

Avslaget när Stavsten vann över Team Drott

Med en vilande elitserie och en jumboplats i division två trodde man nog att farmarlaget Team Drott skulle komma med ett hyfsat bra lag till matchen mot Stavsten. Nu kom hallänningarna med nätt och jämnt fullt lag och Stavsten kunde vinna med klara 35– 25 (20– 13)!
Sport • Publicerad 6 februari 2006
Matchens två bästa lirare samlade, där Stavstens Lasse Hansen gjorde åtta mål från linjen. Daniel Lindgren i Team Drott blev dock matchens bäste skytt med tio mål. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Matchens två bästa lirare samlade, där Stavstens Lasse Hansen gjorde åtta mål från linjen. Daniel Lindgren i Team Drott blev dock matchens bäste skytt med tio mål. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

– Vi hade hoppats på ett riktigt bra lag i dag men så fick vi några återbud på grund av skador och sjukdom och därför är vi inte fler. Samtidigt ska sägas att våra juniorer inte alls hållit måttet för division tvåspel, menar Kalle Matsson, Drottledare på plats.

En handbollsmatch a la Hawaii är inte mycket att skriva om och det handlade om just den typen av handboll under långa stunder. Dock med den klara ingrediensen att Stavsten var överlägset bäst – i allt eller åtminstone det mesta.

Annons

Team Drott hade dock matchens bäste målskytt, där Daniel Lindgren gjorde elva mål och snart 20-årige Daniel var den ende i gänget gäster som man överhuvudtaget kan tänka sig i en elitserieroll vad det lider. Ett ruggigt skott har han och det räcker ofta långt.

I hemmalaget var Lasse Hansen bäst både bakåt och framåt under första halvleken och i den andra fick han helt enkelt sitta på bänken. Tillsammans med bland andra Nevres Besic och det är möjligt att Sten Sjögren – som ensam ledde laget denna gång – redan före kommit överens med Johan Nilsson och Nevres om att Johan skulle stå i målet hela matchen. I annat fall borde man, så klart, bytt – Johan tog nämligen inte många bollar denna gång. Jens Eriksson tog över Lasse Hansens roll i andra halvlek och det gjorde han oftast bra. Missade några frilägen grovt men gjorde å andra sidan sex fina linjemål. Lasse kom upp i åtta före pausen.

Jimmy Östling blev nästbäste hemmaskytt med sex mål, tillsammans med Peter Nörregaard – som dock gjorde två straffmål och Jimmy får klart godkänt för sin insats. Detsamma gäller Viktor Faltin som kom in lite i andra halvlek och då gjorde två fina mål på härliga hoppskott.

– Viktor brukar ta för sig när han får chansen, menar Sten Sjögren efteråt och han analyserar vidare så här:

– Ingen handbollsmatch som går till historien precis men man måste ju ändå vara nöjd, när man vinner med tio mål. Under lördagen förlorade Björnen mot Skurup och det innebär att Stavsten också gick upp i serieledning. En ledning som Sten i förlängningen siar så här om:

– Vi har slagläge men vi har tre svåra bortamatcher – mot Skurup, Björnen och Ystapågarna och vi måste nog vinna alla tre.

Man fortsätter närmast mot just Ystapågarna nästa måndag och då finns nygamle Kristoffer Sandström med, precis som i går:

– Ja, tiden jobbar ju för Kristoffer och det känns bra att bredda truppen med en rutinerad spelare så här mot slutet och en vänsterskytt är alltid extra välkommen, menar Sten Sjögren.

Kristoffer gjorde alltså comeback i Stavsten och visst blir han en tillgång. Var lite het på gröten under inledningen och missade då några enkla bollar men sammantaget bidrog han inte minst med läckra framspelningar.

– Han hade assist bakom väldigt många mål och det kommer att bli riktigt bra med Kristoffer i laget, menar också Eje Wilör efter matchen. Att Kristoffer är ny för många visar inte inte minst att han – efter matchen! – såg sig tvungen att presentera sig inför lagkompisarna. Framför allt de yngre och danskarna visste inte riktigt vem nyförvärvet var...

Annons

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons