Annons

Även i Ljungskile är man nöjda

Sport • Publicerad 7 oktober 2006

Ljungskile inledde säsongen bra och avslutade en väldigt bra period genom att vinna på Vångavallen den 26 juni. Med matchens enda mål.

En match som TFF dock dominerade men där skyttekungen Jörgen Wålemark avgjorde med tolv minuter kvar.

Annons

Om man tog ut sig på Vångavallen eller ej det förtäljer inte historien men med facit i hand gick det mesta därefter snett. Så snett att tränaren Lars-Olof Mattsson fick gå som tränare och han ersattes med en annan sparkad tränare; David Wilson, från Sundsvalls Gif.

– Efter att David kom hit har det gått bra och även om vi hade förhoppningar om en direkt topplats innan serien är vi nu nöjda med att ha räddat kontraktet, menar lagledaren Joakim Glahns. De sex följande matcherna efter TFF-mötet gav en ynka poäng, via 1– 1 mot Mjällby och det är först mot slutet som man på nytt kommit upp i vårens standard. Det har givit 2– 0 borta mot BP, 0– 0 mot Norrköping samt 2– 0 senast mot Qviding.

En av spelarna som imponerat mer och mer är den som Lasse Larsson nämnde nästan i första andetaget – som önskespelare i nästa års TFF – efter segern mot Åtvidaberg.

Martin Smedberg är namnet och han är utlånad av IFK Göteborg. 22 år och med Gunnilse som moderklubb men även med spel i Västra Frölunda på vägen.

– Jag är väldigt nöjd med säsongen i stort och visst vill man tillbaka till allsvenskan, inleder Martin efter fredagsträningen.

Han har gjort nio mål och lika många assists – från sin mittfältsplats. Oftast åtminstone:

– Jag har spelat både inner- och högermittfältare men också spelat släpande forward någon gång, förtydligar Martin.

Han har via IFK Göteborg fått reda på att det finns allsvenskt intresse kring hans namn men erkänner så här inför mötet med TFF:

– Jag känner mig smickrad att TFF har visat intresse och som sagt; jag vill ju spela i allsvenskan!

Sigge Hansson

Det är inte bara TFF-arna som är nöjda inför mötet i morgon. Även hemmaspelarna i Ljungskile är nöjda. Men här är man nöjda över att ha räddat ett nyt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons