Annons

Augustsson nobbas – blir för dyr för TFF

Jimmie Augustsson har imponerat på träningarna. Conny Karlsson ville ha honom, men styrelsen säger nej. "Det är för mycket pengar". säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.
Sport • Publicerad 3 februari 2005

23-årige Jimmie Augustsson har sedan förra måndagen tränat med TFF. Tränaren Conny Karlsson ville gärna förstärka med yttermittfältaren, men styrelsen säger nej.

– Det var ett snabbt beslut att fatta. Vi ville verkligen ha honom, men det handlade om en fix summa pengar – 250 000 kronor – och det är väldigt mycket pengar för oss just nu, säger Per-Anders Abrahamsson. Jimmie Augustsson har kontrakt med IFK Hässleholm och då klubben siktar på serieseger i södertvåan ville laget inte bli av med sin bästa spelare i detta skedet. Därför ville klubben ha en rejäl ersättning från TFF.

Annons

Att affären gått i stöpet behöver inte betyda att TFF värvat klart enligt Per-Anders Abrahamsson.

– Från styrelsens sida anser vi att laget är komplett i de bakre leden. Däremot skulle vi behöva någon i anfallet – en target-player.

Med Ivo Skiljo som mittback saknas tyngd i anfallsleden. I stället är det främst kvicka anfallare som Conny Karlsson har att tillgå.

Sportchefen Lasse Larsson håller till viss del med styrelsen men anser inte att läget är akut.

– Det ser inte så tokigt ut. Vi kanske saknar en target-player, men det är ingen som är aktuell för provspel för tillfället, säger Lasse Larsson.

På mittfältet ser kampen om platserna ut att hårdna. Justice Christopher har inte lyckats spela till sig ett kontrakt utomlands. Efter provspel med Alanya Vladikavkaz vill den ryska klubben ha med ha med Justice på träningsläger i Spanien i nästa vecka för att testa honom ytterligare.

Men Justice och agenten Martin Dahlin har satt upp villkor.

– Enda anledningen till att jag ska åka ner är jag ska genomgå en läkarundersökning och för att skriva kontrakt, säger Justice som förbereder sig på att stanna i Trelleborg.

– Det viktiga för mig är att spela matcher. Om jag gör det i superettan spelar ingen roll. Kontraktet går ut i november och om jag inte får kontrakt med en ny klubb nu är det okej.

Martin Dahlin har tidigare berättat för TA-sporten att ytterligare en klubb visat intresse för Justice. Något konkret har ännu inte dykt upp.

Annons

– Det finns ingenting nytt gällande Justice, säger Martin Dahlin.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons