Annons

Att kalla in Prahl – en ”lagom” bra förändring

Att ta in Tom Prahl som bollplank åt ledarstaben är en lagom bra förändring, enligt ytterbacken Albin Nilsson. ”Det är bra att klubben visar att de vill göra någonting, det här är en lagom förändring tycker jag.”
Fotboll • Publicerad 30 augusti 2018 • Uppdaterad 31 augusti 2018
Albin Nilsson var fokuserad på torsdagens träning.
Albin Nilsson var fokuserad på torsdagens träning.Foto: Jonas Bergström

På fredagen hoppas Albin Nilsson få göra allsvensk debut, när IFK Norrköping kommer till Vångavallen. Den tidigare skadade ytterbacken är nu redo för allsvenskt spel.

– Det har jag längtat efter. Men jag har respekt för om tränarna väljer andra spelare, jag har varit borta ett tag och måste ha tålamod, säger Albin Nilsson.

Annons

Han blev ljumskskadad i slutet på försäsongen. Skadan var segdragen och svår att identifiera och det blev inte bättre. Senare upptäcktes att han drabbats av ett så kallat idrottsmannabråck. Han fick genomgå en operation i början av sommaren.

Sedan i början av augusti har han kunnat träna för fullt. I cupmatchen mot Hässleholm förra veckan fick han spela sin första A-lagsmatch för säsongen. Tillbaka i hemstaden var Albin bäst på plan, trots lagets debacle då.

– Det är verkligen kul att kunna vara med och träna igen. Jag har inte fått några bakslag sedan jag började träna för fullt så det är skönt, säger Albin Nilsson.

Han satt på bänken mot AIK i söndags. Nu längtar han efter att få göra allsvensk debut på planen med.

– Det är något man längtat efter. Det var lite därför skadan inte blev bättre. Jag ville spela och då gick det lite för långt, jag skulle nog ha hållit igen tidigare, säger Nilsson, som kom från Ängelholm inför förra säsongen.

Av att döma på torsdagsträningen har han närmat sig en startplats. Han och Kofi Sarkodie fick turas om att vara vänsterback i det som såg ut som startuppställningen.

– Jag känner mig närmare nu än innan i alla fall. Vi får se om jag får spela, det hade varit kul att spela på hemmaplan, säger Nilsson.

Albin Nilsson är redo för allsvensk debut.
Albin Nilsson är redo för allsvensk debut.Foto: Jonas Bergström

Han har blivit frisk i ett läge där TFF skriker efter poäng. Laget har bara tagit en poäng på de nio senaste matcherna och har sex raka förluster.

– Det är svårt att säga vad som inte har stämt. Jag har faktiskt inget bra svar på det. Men jag kan sätta mig in i många spelares situationer, vissa saker ser lättare ut än vad de är. Vi hamnar i svåra situationer på plan hela tiden.

På onsdagen meddelade TFF att klubben väljer att ta in Tom Prahl som en av åtgärderna mot de svaga resultaten. Han ska fungera som ett bollplank åt ledarna och ge spelarna feedback. Prahl har nu följt två träningar från sidan.

Annons

– Jag känner inte Tom personligen men jag får bilden av honom som att han är en väldigt kompetent fotbollstränare. Meritlistan talar ju för sig självt.

– Vi har byggt det vi har under lång tid, och vi vet hur vi vill göra. Men det kan vara bra att det kommer ett par extra ögon så att vi kanske kan justera lite saker.

Har du märkt någon skillnad?

– Nu har han observerat träningen i två dagar och han har mest talat med tränarna. Våra tränare har gjort ett jättebra jobb och tagit oss dit där vi är i dag. Men kanske kan ett par extra ögon ge effekt.

– Nu när vi fått dåliga resultat kan det vara bra att klubben visar att den gör någonting. Det här känns som en lagom förändring, anser Albin Nilsson.

Tom Prahl såg torsdagens träning från läktaren.
Tom Prahl såg torsdagens träning från läktaren.Foto: Jonas Bergström

TFF-ledningen har även beslutat att spelarna ska få mental rådgivning.

– Jag har inte haft den hjälpen innan och har ingen erfarenhet av det. Men det kanske kan vara bra att det kommer in någon med öppna sinnen, det kan säkert ge några positiva erfarenheter, tiden får utvisa det, säger Albin Nilsson.

Kanske hinner han och hans lagkamrater vända trenden redan på fredagen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons