Annons

Åstorps målvakt ett litet monster för Tif

Tif Vikings var ute efter revansch mot Åstorp. Det lyckades inte alls. Målvakten Tobias Klein stoppade 37 av 38 skott när hans Åstorp vann med förkrossande 7–1 (4–0, 2–1, 1–0) i seriefinalen i division tre.
Sport • Publicerad 12 november 2010
Tog det mesta. Åstorps målvakt Tobias Klein nyper pucken i plockhandsken när Frank Brobeck lägger straff. Toppmötet blev en mardröm för ett ineffektivt Tif Vikings som var ett slaget lag redan efter en period.Foto: 

Åstorp är ett lag som passar Tif Vikings illa. Minst sagt.

På två matcher har trelleborgarna två förluster och 4–17 i målskillnad.

Annons

– Hatten av till dem. De spelar ett disciplinerat bortaspel, är noggranna och vet hur de ska göra. De drar sig hemåt och ligger och fiskar på kontring, sa Tif-tränaren Pontus Mårtensson.

Vikings etablerade tryck i anfallszonen direkt från första nedsläpp, men skärpan framför mål saknades.

Det gjorde den inte hos Åstorp som högg direkt när hemmalaget drällde med pucken.

Med rapp skridskoåkning och sylvassa kontringar hade Åstorp säkrat segern vid första period­vilan.

När lagen möttes i Åstorp sköt trelleborgarna 65 skott på Tobias Klein. Den här gången sköt man 38.

– Det kvittar hur fan man sköt, konstaterade Frank Brobeck som brände en straff vid ställningen 1–5 i mitten av andra perioden.

– Jag drar honom och ska lägga in den med backhand, men han får upp plocken. Det är ett monster, sa Brobeck om Tobias Klein.

Den enda som fick hål på ”monstret” var backen Magnus Svensson som sköt en studsande lyra från mittzon.

– Jag skulle bara lägga den mot mål och åka byta. Skönt att i alla fall få något positivt med sig, förklarade målskytten.

Frank Brobeck hittade också positiva faktorer att ta med sig.

Annons

– Jag är nöjd med prestationen i vår femma, vi skapade mycket, det var bara det här med spelet framför kassen, resonerade han.

Ju längre matchen led, desto mer tenderade hemmalaget att överarbeta lägena framför mål. Spelet i numerärt överläge fungerade inte alls.

– Tyvärr spelar vi lite junioraktigt, vi spelar inte tillräckligt enkelt. Det blir en viss frustration när vi inte får utdelning, sa tränaren Pontus Mårtensson.

Trots förlusten ligger Tif Vikings bra till för att följa med serieledande Åstorp till alltrean som inleds om några veckor. Frågan är bara hur Vikings ska bära sig åt för att få Åstorp på fall nästa gång.

– Vi får tänka mer på defensiven, att hela tiden vara noggranna med vad vi ska göra och undvika jäkligt enkla misstag som vi gör i dag, sa Frank Brobeck.

Tränare Mårtensson funderar på att pröva samma taktik som Åstorp använder sig av.

– Kanske ska vi låta dem vara spelförande, det är de nog inte så vana vid. Vi får analysera det här och ta det när den dagen kommer.

INTERNAL INTERNAL
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons