Annons

Asp uttagen i landslaget

Tre år har gått sedan det senaste framträdandet i blågult. Nu är TFF:s succéback åter en landslagsspelare.
Sport • Publicerad 23 september 2010

– Ett bevis på att det har gått bra för mig, säger 20-åringen.

Uttagningen gäller en dubbellandskamp mot Österrike 7 och 9 oktober. Landslaget består av spelare födda 1990 och 1991 och som inte är aktuella för U21-landslagets avgörande EM-kvalmatcher. I truppen finns spelare som Malmös Pontus Jansson, Örebroduon Marcus Astvald och Astrit Ajdijarevic.

Annons

– Det är bra spelare allihop. Många har erfarenhet av allsvenskan, andra har spelat utomlands. Det är ett bra lag, säger Jonathan Asp som blev överraskad när han såg kallelsen i brevhögen.

– Det ska bli skitkul.

Har du tankar även på att slå dig in i U21-landslaget?

– Det har gått bra för mig och jag känner att jag utvecklas varje dag, men det där med landslaget får komma som en bonus. Jag hoppas få spela de här matcherna mot Österrike och då ska jag göra mitt bästa.

Vänsterbacken har gjort tre pojklandskamper, men det var under 2007. I år har han tagit en allsvensk plats och är en av säsongens stora överraskningar i TFF. Han har spelat 19 av 24 matcher, 15 av dem från start.

– Jag har jobbat på, har trott på mig själv och vet att jag är duktig. Jag har även känt förtroende från Tom.

Om Tom Prahl får möjlighet att använda fyndet från juniorleden även i framtiden är ovisst. Asps kontrakt går ut efter säsongen.

– Målsättningen är att jag skriver på, om förutsättningarna är de rätta.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons