Annons

Asfalten sög musten ur både förare och bilar

Traditionella "Vikingadansen" arrangerades i går av Trelleborgs Motorklubb och det innebar fullt ös på mestadels asfalt i Jordberga, Klagstorp och Alstad.
Sport • Publicerad 12 juni 2006
Henrik Mårtensson och Kim Kermback är ett "äkta" par som har roligt med sin rally. Man kör för TMK – Kim är kartläsare och man har hållit på tillsammans under ett år. I går kom man ... i sin blågula Opel Ascona, när Vikingadansen avgjordes. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Henrik Mårtensson och Kim Kermback är ett "äkta" par som har roligt med sin rally. Man kör för TMK – Kim är kartläsare och man har hållit på tillsammans under ett år. I går kom man ... i sin blågula Opel Ascona, när Vikingadansen avgjordes. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 
Peter och Britt Larsson, TMK är här på väg att avverka den hårnålskurva som fanns inlagd i Klagstorp. Tyvärr var loppet "kört" redan innan sträckan och anledningen var en tidigare punktering i Jordberga.
Peter och Britt Larsson, TMK är här på väg att avverka den hårnålskurva som fanns inlagd i Klagstorp. Tyvärr var loppet "kört" redan innan sträckan och anledningen var en tidigare punktering i Jordberga.Foto: 

– Varmt men det är faktiskt skitkul och både roligast, svårast och längst är banan i Jordberga, säger Jonas Olsson efter avklarad sträcka i Klagstorp.

Jonas tävlar för TMK, och kör en Golf tillsammans med kartläsaren Patrik Norremark. Inför Klagstorpssträckan ledde Jonas & Patrik sin klass.

Annons

Då återstod Alstad och på båda orterna tävlade man på "Lantmännens" vilket innebär mestadels asfaltunderlag.

Jonas Olsson leder i nuläget TMK:s klubbmästerskap och som avgörs via deltagande i olika skånska rallytävlingar under året. Fram tills nu har Jonas & Co avverkat Hörby, Eslöv och Arlöv. Ibland kör Jonas tillsammans med pappa Jan, när Patrik är upptagen.

– Nästa tävling är i Örkelljunga den 18 juni, informerar Jonas.

Ett annat par som trivs med sin rally är äkta paret Peter och Britt Larsson. Paret ligger på sjunde plats i TMK:s klubbmästerskap. Man har kört rally i tre år och även här gäller en Golf.

– Vi kör en tio-tolv tävlingar under året och nästa gång tävlar vi i Tomelilla den 12 augusti, förklarar Peter.

När paret väl kom till Klagstorp var dagen redan förstörd och anledningen vet Peter:

– Ja, vi missade 20 sekunder efter en punktering och därför är det "kört" för vår del i dag.

Inte nog med att det varkört i tävlingen – punkteringen kostar också och nytt däck plus anmälningsavgiften ger 1 900 kronor för deltagande i Vikingadansen.

– Det är klart roligast i Jordberga, där vi kör på asfalt, grus, gräs och gatusten. Dessutom är ju banan där längst i dag, menar Peter. För Jonas Olsson och Patrik Norremark gick det bra hela vägen och man vann klassen D1a för C-förare. I samma klass kom Peter och Britt tvåa.

Även Henrik Mårtensson och Kim Kermback är ett "äkta" par och tillhörande TMK. Boende i Hönsinge och Henrik rattar en trogen Opel Ascona.

Annons

– Vi har haft bilen i fyra år men vi har bara kört den i två och den har stått i två, förklarar Henrik efter avklarat prov i Klagstorp.

Även för detta TMK-ekipage gick det bra och Henrik och Kim slutade trea i klass D2 för C-förare. Klubbkompisarna Jonny Olivus och Johan Svensson kom här tvåa i en Opel Manta.

Bland övriga TMK-are gick det allra bäst för Magnus Hägg och Fredrik Lenander som vann sin klass, D3 för B-förare. Paret kör en Subaru Legacy. Mats Lundahl och Magnus Eriksson, i en Volvo 940, kom tvåa i D2-klassen för B-förare.

I TMK-ledningen var man helnöjda med Vikingadansen och så här summerar Lars Mattsson:

– En jättebra tävling, lugnt och skönt – helt utan incidenter.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons