Annons

Ärtemark räddade TBTK

Trelleborgs BTK förlorde mot Rönninge med 2-6 i elitserien i bordtennis och det innebar att bara en seger för Ärtemark mot jumbon Ängby kunde rädda TBTK kvar i elitserien. Lyckligtvis, för Trelleborgslaget, gjorde Ärtemark vad de skulle.
Sport • Publicerad 8 februari 2004

TBTK sågs aldrig med chans i någon av helgens båda hemmamatcher mot Stockholmslag i bordtennisens elitserie. Spårvägen vann lördagsmatchen med 6-1 och Rönninge vann söndagsmatchen med 6-2. När förlusterna blev fler och fler i Rönningematchen blev till slut tavlan med resultaten från de andra matcherna det mest intressanta. Ängby fick ju inte ta poäng av Ärtemark. Lyckligtvis berättade tavlan att även Ängby hade problem och ungefär samtidigt som Rönninges supertalang Jenny Mellström, 16 år(!), slog in matchbollen mot Natalie Bawden i sista matchen kom resultatet 6-1 till Ärtemark mot Ängby upp på tavlan. Det innebar att det kunnat gå hur som helst mot Rönninge, TBTK hade hamnat på kvalplats i alla fall. Det började illa. Stockholmsklubbens stjärnor Kang Li och Barbro Wiktorsson vann i raka set över Veronica Mattiasson respektive Natalie Bawden. Sedan tändes visst hopp sedan Chen Yuegin och Angelica Augustsson gjorde varsin toppmatch. Chen besegrade Sandra Johansson med 3-1 i set och Angelica Augustsson vann över Jenny Mellström med 3-0. Men Kang Li var omutlig mot landsmaninnan Chen Yuegin och när sedan Veronica Mattiasson förlorade en jämn och bra femsetare mot Sandra Johansson gick luften ur hemmaspelarna. Tack vare Ärtemarks seger var minerna trots allt inte alltför sura hos TBTK:arna som nu har ett kval att se fram emot, och "se fram emot" är vad de kommer att få göra ett bra tag. Inte förrän den 24 april möts TBTK, segraren i söderettan och segraren i norrettan i ett kval i Söderslättshallen. Uppehållet för med sig en bra och en dålig sak för TBTK. Det bästa först: Angelica Augustsson födde barn i december och kommer att ha nytta av tiden. - Det passar mig jättebra. Nu hinner jag gå ner mer i vikt och komma i form, jag är fortfarande jätteotränad. Slagen sitter där men jag är för sölig, de spelar mig från sida till sida i dag, sa Angelica. Den dåliga saken är att Chen Yuegin har seriematch hemma i Kina den 3 april och hon vill därför åka hem redan den 1 april. - Vi får se hur vi ska hantera den saken men vi kan också klara oss utan henne, jag tror att vi skulle klara ett kval med dem som är kvar, säger Inge Augustsson.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons