Arrangörerna lockar med extramatch

Sverige–Bulgarien på Vångavallen den 9 september är första gången det nya U21-landslaget visar upp sig på svensk mark. Arrangörerna hoppas på ett par tusen på läktaren och lockar med en extra match – Malta–Sverige på storbildsskärm.
Sport • Publicerad 26 augusti 2009

TRELLEBORG. Samma kväll som Sveriges U21-landslag EM-kvalar i Trelleborg är det VM-kval på Malta för A-landslaget.

Av den anledningen är det avspark först 20.45 på Vångavallen. Arrangörerna tycker ändå att man ska komma till arenan redan klockan 18.30. Då börjar Malta–Sverige och matchen visas på Vångavallens storbildsskärm.

– Se två matcher till priset av en, säger Bengt Lindkvist i IFK Trelleborg.

Som vanligt när det gäller landslagsarrangemang i Trelleborg är det IFK, Trelleborgs kommun och Skåneboll som är med- arrangörer till Svenska Fotbollförbundet.

– Ett inkört gäng, konstaterar Bengt Lindkvist som berättar att klubben har 130-140 funktionärer i gång under kvalkvällen.

Hur stor känns den här landskampen jämfört med de tidigare?

– Det här känns som den största. Det är ju EM-kval, och U21-landslaget är ju högt uppskattat nu. Det borde bli glädjefotboll, säger Bengt Lindkvist.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.