Annons

Armand ska vinna vem han än möter

Andy Liebing, Tyskland, är den trolige motståndaren på lördag men exvärldsmästaren Armand Krajnc säger att det inte spelar någon roll vem det blir. "Det kan bli en tegelsten".
Sport • Publicerad 11 december 2003

Armand Krajnc kör sitt sista träningspass på hemmaplan i Höllviken inför matchen i Nürnberg på lördag och det smäller tungt och hårt i tränaren Christer Ekbergs vadderade handflator, de så kallade "plattorna". Ekberg säger att Armand har mer tryck i slagen än han någonsin haft. Som vanligt har det varit en del turer inför matchen men som det ser ut är det en tysk boxare han får möta. Andy Liebing heter han, en 34-åring som gått 17 matcher som proffs och vunnit åtta, varav tre på knock out. Men Team Krajnc har inte precis studerat den blivande motståndaren under lupp. - Tyskarna undrade vem vi helst ville möta, den här tysken eller killen från Argentina (Leonardo Gonzales) men vi sa att det spelar ingen roll, vi bryr oss inte, säger Christer Ekberg. Armand förtydligar: - Det som finns där i ringen ska veck. Det kan vara en tegelsten. Matchen mot Liebing kan bli Armand Krajnc sista. Förlorar han lägger han av, säger han. Då är det familjen och en ledarsyssla inom boxningen som gäller. - Jag tar en match i taget, det finns inget annat. Bara jag vet att jag gjort allt jag kan göra. Förlorar jag då så accepterar jag det. Armand vill dock lägga in en brasklapp. Förlorar han efter att domaren brutit matchen på grund av en ytlig skada, eller av ett annat liknande skäl, kan han tänka sig att fortsätta. Men blir han utboxad i åtta ronder, då är det slut. Men förlust snackas det förstås inte inte gärna om så här på förhand. Matchen mot Liebing ska vinnas och i potten kan en titelmatch mot IBF:s och WBA:s mästare i supermellanvikt Sven Ottke ligga. Att möta Ottke är målet och drömmen för exvärldsmästaren Krajnc. Inför senaste matchen mot ungraren Peter Zsilak fick han bara några veckor på sig att förbereda sig. Nu är det skillnad. Uppladdningen har följt invanda mönster och Krajnc, som vunnit 28 av 30 proffsmatcher, säger att formen sitter där. Christer Ekberg tvekar inte heller på den punkten. - Armand är en stor boxare. Han går på rutin och känsla. Nu gäller det att han kan plocka fram det där kontrollerade vansinnet som gör honom till en perfekt avslutare. När Armand har motståndaren inom räckhåll så avslutar han alltid, han släpper honom inte. Han är känd internationellt för det. Hur det än går inom boxningen har Armand Krajnc något att se fram emot. I vår ska han och sambon Maria få sitt andra barn.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons