Annons

Armand på jakt: Vill äta upp Ottke

Armand Krajnc är i fokus. I lokalen på Hotell Hilton smattrar digitalkamerorna efter order från fotografernas fingrar. Tiotalet journalister väntar på något uttalande från boxaren, några ord som kan bilda en rubrik, en "oneliner".
Sport • Publicerad 2 mars 2004

- Ser jag min motståndare blir jag hungrig. Då vill jag äta upp honom, som en köttbit. Där satt den. Klyschan ingår i boxningsschablonens abc. Rummet fylls med skratt, precis den effekt som uttalandet fått i Las Vegas, London eller Hamburg. Boxarna är lika världen över, rapportörerna likaså. I boxningen finns också en regel - ju viktigare matchen är desto hårdare ord används före fighten. 27 mars går Armand Krajnc sin kanske viktigaste match, absolut sin största. - Då vill jag äta upp honom, som en köttbit. Köttbiten är Sven Ottke. En seg tysk med 33 proffsmatcher bakom sig, han har segrat i samtliga. 36-åringen är alltså mycket svårslagen, som bäst när motståndaren attackerar och jagar. Så låter Christer Ekbergs analys. - Problemet är att gå tolv ronder mot Ottke. Samtidigt kan vi inte jaga honom, i det loppet blir vi tvåa. Vi måste hålla kylan. Ottke är en fantastiskt fin kontringsboxare och vi kan allt om honom, de kan allt om Armand. Vi måste träna efter en bas och sedan får vi köra med lite fuffens. Världsmästartiteln i supermellanvikt står på spel och uppladdningen sker i Florida. På torsdag går flyget för två veckors finslipning. - Det blir världsboxning i gymmet i Miami. Jermain Taylor, som vunnit samtliga 19 proffsmatcher, varav 14 på knock, står som sparringpartner, säger Christer Ekberg. - Sparringen blir värre än matchen mot Ottke, säger Armand. Jag vet själv när amerikaner kom till Tyskland och vi skulle sparra. Vi ville slå dem och det hände att något öga eller en tumme gick. Armand Krajnc vill inte förlora, ett nederlag finns inte ens i tankarna. - Förlust finns inte för mig. Det finns en människa som står i vägen och han ska väck. - Min största match var mot Jason Matthews (när Armand blev världsmästare1999). Detta ser jag som en vanlig sparringmatch, målar jag upp en stor bild om den här fighten så spänner jag mig. Vinner jag, då blir detta min absolut största match. Jag vill ha de här bältena. Naturligtvis finns det pengar inblandat. Hur mycket varken vill eller får Armand säga. - Det handlar intre om några enorma summor. Inga golfsummor. Inga tennissummor. Det är ett hyfsat gage och vinner jag blir det bättre summor. Men det är inte Tyson- eller Woods-pengar. Vinner Krajnc blir det tre matcher till med nya stallet Sauerland. Förlorar han, är karriären över. - Den som har hetaste viljan i ögonblicket när matchen startar vinner, säger Christer Ekberg. Armand Krajnc är hungrig. På framgång, och på kött.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons