Annons

Armand imponerad av Thomas

BK Fox i Malmö bjöd på stor boxningsgala i Gamla tennishallen under månagskvällen och sammanlagt blev matchprogrammet till gott och väl två timmars underhållning för ett par hundra närvarande fantaster.
Sport • Publicerad 5 maj 2003

Kvällens stora match - i dubbel bemärkelse - blev dock aldrig av och det gällde den påannonserade huvudmatchen mellan Höllvikens Ronnie Clair och hemmaboxaren Rickard Kvist. Vad som egentligen hänt Kvist var tveksamt i salongen men han hade lämnat återbud under dagen. En annan match med stort intresse var den mellan Amatörs Rastgar Ismaeli och rutinerade John Atme från Winning. Atme vann på RSC och tränaren Ingemar Fors hade analysen klar efteråt: - Ja, Rastgar har nog helt enkelt för dålig kondition mot en boxare av Johns klass. Matchen i 75 kg-klassen gällde Skånebältet - som därmed alltså erövrades av John Atme. Två matcher var tänkta att gå mellan boxare från Amatör och Höllviken men den ena blev till intet sedan Amatörs Jonas Nilsson tvingats lämna återbud på grund av sjukdom. Därför blev nu matchen mellan Höllvikens Thomas Lundin och Amatörs André Lindell den enda av derbykaraktär de båda klubbarna emellan men vilken match! Båda boxarna visade prov på fin boxning och båda gav och tog i lagom dos. Thomas Lundin utropades som populär segrare. Armand Krajnc fanns i Thomas Lundins ringhörna - tillsammans med Christer Ekberg - under matchen och Armand har också följt Thomas under det senaste årets utveckling: - Jag får väl knappt säga det men Thomas är helt klart ett proffsämne. Han går i krigarställning och flåsar i hörnet som en rutinerad boxare och med rätt stod kan han gå hur långt som helst.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons