Årets första titel

Det blev TFF till slut. Men det krävdes förlängning för att sära de båda allsvenskarna TFF och Elfsborg i finalen av Indoor Challenge. Stor matchvinnare för TFF blev Patrik Svensson som gjorde 5-4-målet. - Det känns underbart skönt att vara i fokus efter finalen. Jag spelade de två första minuterna av förlängningen men kände mig fräsch. Jag var inne i matchen och kände att det var min match, säger TFF-hjälten.
Sport • Publicerad 16 januari 2004

Innan han avgjorde matchen hade han hunnit med att göra ett mål under ordinarie speltid och dessutom nickat fram till Kristian Haynes 2-2-mål, liggande på golvet! Så visst var det Patrik Svenssons match. Den första upplagan av Indoor Challenge kommer att bli ihågkommen för de tråkigheter som utspelade sig utanför Söderslättshallen men det som hände inne på "Södan" var uteslutande positivt, särskilt med TFF ögon sett. Inramningen var smått magnifik med klackar som stödde Bröndby, FCK, Landskrona och hemmalaget. - Jag blev förvånad, men det var ju ett jävla pris på biljetterna så jag tänkte att det måste vara något extra och det var det ju, säger Kristian Haynes som var den som totalt sett kanske imponerade allra mest under turneringen. Haynes vann skytteligan i Indoor Challenge med sina sex mål. - Det var särskilt kul eftersom jag missade TA-cupen när jag var på semester i Thailand, där har jag vunnit skytteligan tre år i rad. TFF slog Landskrona Bois i första gruppspelsmatchen med 5-2. Ett ryck sista fem minuterna avgjorde den matchen till hemmalagets fördel. I nästa match väntade FC Köpenhamn, samma FCK som tidigare i veckan vunnit Nackas Minne i Globen i Stockholm. Men danska mästarna innebar inte heller några större problem för TFF. 6-4 slutade den matchen och åter igen var det ett TFF-ryck i andra halvlek som avgjorde. Det betydde att hemmalaget var i final och där väntade Elfsborg som imponerat i gruppspelet. 17 gjorda mål ingav respekt. - Vi sa till varandra inför finalen att vi viker aldrig ner oss! Och jag tycker att vi visade moral hela turneringen, säger TFF-tränaren Ulf Larsson. Just "moral" är ett återkommande ord, oavsett vilken TFF:are som uttalar sig. - Att vi stod upp så bra, det var det mest positiva. Känslan av att ha vunnit över de här lagen mår vi inte sämre av, jag tror att den är otroligt viktig, särskilt för våra yngre spelare. - Det här visar att om vi har en god sammanhållning och gör som vi kommit överens om så går det att välta många lag, fortsätter Larsson. - Nu klarar de sig kvar i allsvenskan, säger en nöjd TFF-ordförande Per-Anders Abrahamsson efter segern som också gav klubben 100 000 kronor.