Annons

Årets bottennapphemma av Vikings

Tif Vikings har i och för sig spelat bäst borta under säsongen men så dåligt som man uppträdde mot Västervik hemma i går – ja, det har man inte varit i närheten av ens i Söderslättshallen tidigare.
Sport • Publicerad 14 februari 2005

Till eländet – som gav 1–6 (1–2, 0–4, 0–0) – ska läggas att man fick den bästa tänkbara starten med ett straffmål efter endast 3.08 och det var då André Sandberg som elegant slog in pucken till 1–0.

Om det inte varit för juniormålvakten, Johan Malmgren, som hoppade in och ersatte Mattias Björk efter gästernas 1-4-mål i början av andra perioden – ja, då kunde man avslutat referatet här.

Annons

Nu gjorde Johan en superinsats och radade upp fina räddningar på löpande band och han räddade definitivt Tif Vikings från andra tvåsiffriga förlusten i rad. Seriesuveräna Kristianstad vann ju senast med 12– 2.

– Jag slarvade vid ena målet och det är inte roligt att förlora, menar Johan efter matchen men alla andra var överens om att han var matchens stora behållning. Johan räddade också 19 av de 21 skott han fick och han fick även stort beröm av Roger Nordström:

– Ja, Johan var bra men annars var det inte mycket som stämde men så är det ibland och vi har kvar kvalchansen!

Mattias Björk kunde önskat sig en roligare matchutveckling än den han nu fick vara med om och inte minst då av den anledningen att han före matchen prisades för sin 200:e match i A-laget.

Varken Roger eller huvudtränaren, Fredrik Hallberg, lyckas övertyga en om kvalchansen och inte ens Fredriks försiktiga analys håller:

– Våra chanser försämrades, om man säger så. Fredrik har lagt en hel del på domarna, när Tif Vikings förlorat tidigare men det hade han bara inte mage till i går, även om hans spelare drog på sig den ena utvisningen efter den andra:

– Vi tappade allt i den andra perioden och Västervik ville helt klart mycket mer. Våra spelare åkte mest omkring och var frustrerade och vi åkte ju också på den ena dumma utvisningen efter den andra, menar Fredrik.

Nu var det inte bara hemmaspelare som satt i utvisningsbåset utan Västervik drog på sig sju tvåminutersutvisningar.

Tif drabbades av sex sådana men också matchstraff för både Victor Persson och Rickard Åkesson.

Victors tillgrepp – i form av en regelrätt nerslagning av en motståndare – och kanadicken Peter Kolidas jakt på en annan motståndare momentet efter med en våldsam tackling och ny utvisning som följd har inte med idrott att göra.

Annons

Man satt till och med och tänkte på Leif Boorks inlägg i debatten om hockeyspelare som ena riktiga machokillar när dessa båda utvisningar kom till.

3– 18 på två matcher är ingen fjäder i hjälmen, när man nu förmodligen har att besegra såväl Dalen som Hässleholm på bortais. Utan att förringa den möjlighet som trots allt finns, så ska mycket till för att det ska blir någon kvalavslutning på säsongen och det är synd. Inte minst den trogna publiken i Söderslättshallen är värd denna avslutning.

Sigge Hansson

ISHOCKEY TRELLEBORG
ISHOCKEY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons