Annons

Årets bästa IFK-spel gav ny seger

Den södra division fyraserien ser ut att bli till en riktig rysare och även om IFK Trelleborg ligger kvar på en av kvalplatserna neråt i tabellen, så är man ändå hack i häl på topplagen och detta efter 1– 0 (1– 0) mot Genarp i går.
Sport • Publicerad 29 augusti 2006

IFK är ett helt annat lag nu jämfört med i våras och om det är Sven-Gunnar Moberg som bidragit eller ej det får stå obekräftat men nu gäller kämpatakter "till sista droppen".

– Inställningen kan man i alla fall inte klaga på och alla gör ju en fantastisk kämpainsats i dag. Samtidigt som jag tycker vi ska avgöra i första halvlek får vi nog vara nöjda med segern och Genarp är absolut inget dåligt lag, analyserar Sven-Gunnar efter matchen.

Annons

I första halvlek radade IFK upp chanser på löpande band och det allmänna omdömet i både ledning och bland åskådare var att det då handlade om bästa IFK-spelet på år och dagar. – Jag har inte sett ett sådant fins spel som i första halvleken sedan vi trillade ner i division fyra, menar till exempel Bengt Lindqvist – som sitter i IFK-styret.

Främst var det Martin Nordbladh som hade de riktigt vassa chanserna under inledningen och Martin kunde mycket väl då ha blivit både två- och tremålsskytt.

Nu blev Martin totalt mållös och istället blev det målkungen nummer ett; Anders Nilsson, som avgjorde till IFK:s fördel redan efter 17 mninuter. Han nickade först mot målet och på returen som följde slog han in bollen till 1– 0.

Andra halvlek var inte långt sämre än första och även Genarp ska ha en eloge för fint spel. Ända in i slutminuterna skapade också gästerna heta målchanser framför Joakim Moberg men inga mål bakom honom alltså.

– Av många duktiga i dag vill jag sätta Patrik Lindberg som bäst på hela planen och jag vill också gärna lyfta fram Johan Revesz som är perfekt som inhoppare i tajta matcher som denna, fortsätter Sven-Gunnar Moberg. Han kunde lagt till flera IFK-are bland de bästa på planen och Patrik "PG" Green och Peter "Peppe" Eker är på väg att bilda fyrans bästa stopperpar.

Bäst i Genarp var Patrik Althin som ständigt oroade IFK-försvaret. Patrik spelade i BK Näset under förra säsongen.

– En ny svår match väntar i nästa omgång när vi möter Olympic, avrundar Sven-Gunnar.

Efter Olympic väntar sedan den uppskjutna hemmamatchen mot jumbolaget Flagg och segrar i båda dessa matcher – ja, då har IFK också stora chanser att åtminstone nå fram till ett division trekval!

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons