Annons

Aragonés varnar för Ryssland

I gruppspelet blev det en enkel spansk seger. Men nu väntar ett helt annat Ryssland i semifinalen, enligt Luis Aragonés. "Det här en stor tid för rysk fotboll", säger den spanske förbundskaptenen.
Sport • Publicerad 23 juni 2008
Luis Aragonés, Spaniens förbundskapten. Bild: Scanpix
Luis Aragonés, Spaniens förbundskapten. Bild: ScanpixFoto: 

Spanien tog sig förbi några stora hinder i kvartsfinalen. Straffsegern var inte bara en vinst mot rivalen Italien, det var också en stor mental seger.

Även nästa hinder är besvärligt. Nu väntar pånyttfödda Ryssland, som Spanien slog med 4—1 i det inledande gruppspelet.

Annons

Matchen var jämnare än resultatet visar och Ryssland har dessutom, som Sverige fick erfara, fått tillbaka Andrej Arsjavin på mittfältet.Därför är Luis Aragonés försiktig i sina uttalanden.

- De är mitt uppe i sin liga och vid den här punkten på säsongen är de i toppform. Många säger att vi har slagit dem förut, men det är mycket mer komplicerat än så, säger han.

- De har ett fantastiskt lag med bland det bästa anfallsspelet som finns.

Den snart 70-årige spanske förbundskaptenen har kallats excentrisk och gjort sig känd för oväntade utbrott under presskonferenser. Han har fått hårt kritik för att ha utelämnat ikonen Raul ur truppen, en fråga som ligger i träda i väntan på hur det går för Real Madrid-stjärnan nästa säsong — och för Spanien i mästerskapet.Samtidigt hyllas Aragonés nu för att ha byggt upp det starkaste spanska landslaget på mycket länge.

David Villas fyra mål hittills har också dämpat kritiken. Och, "den vise mannen från Hortaleza", Luis Aragonés, är hur lugn och som helst.

- Jag är alltid som jag är nu. Jag måste vara lugn, förmedla ro till laget, säger han själv.

- Jag är en tystlåten man. Jag är inte deprimerad när jag förlorar, jag är inte euforisk när jag vinner. Jag är framför allt glad för spelarna. Men också för egen skull, det är ju mitt jobb att vinna.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons