Annons

Äntligen våras det för Rasmus

En viktig vecka väntar TFF:s förre mittback Rasmus Bengtsson i Twente. Under torsdagen är det returen i åttondelsfinalen i Europa league och på söndag väntar Feyenoord med den stekhete John Guidetti. – Han har gjort det väldigt bra. Där får jag något att bita i, säger Bengtsson.
Sport • Publicerad 15 mars 2012
Foto: Nicolinn Nilsson
Foto: Nicolinn NilssonFoto: Nicolinn Nilsson

Rasmus Bengtsson acklimatiserar sig alltmer i den holländska ligan med sitt utpräglade man-man-spel och sina tekniska individualister.

Allt oftare har han lämnat den slitna reservbänken och fått speltid.

Annons

– Från och till förvisso och det har varit många inhopp, men det är kul att få spela och jag tar vara på varje minut, berättar Rasmus Bengtsson.

En orsak är avstängningar och skador på de ordinarie mittbackarna Peter Wisgerhof och brassen Douglas, men det är inte hela sanningen.

– När jag spelat så har det gått bra för mig personligen och då är det surt att vara på bänken igen nästa match. Det är tufft, men jag biter ihop och ska ta en fast plats nästa säsong.

En indikation på det är att Twente vill förlänga kontraktet med Rasmus Bengtsson.

– Det snackas om ett nytt kontrakt, men jag vill inte gå in på detaljer. Klubben vill ha mig kvar och när jag velat bli utlånad har det blivit nej. Klubben tror på mig och det känns bra. Fast de som spelar ordinarie mittbackar nu gör det troligen säsongen ut.

Ändå kan det bli mycket speltid för Rasmus Bengtsson. Det är tätt med matcher i den stenhårda toppen av den holländska ligan och det kan bli mer spel i Europa för Twente. Man har en 1–0-seger att gå på inför returen ikväll mot Schalke i Gelsenkirchen.

– Det blir en tuff match. Hemma vann vi efter att de fått en utvisad och vi en straff. Tror det är fifty-fifty vem som går vidare, men vi ska göra vad vi kan.

Några speciella spelare i Schalke som imponerar?

– Deras anfallare Raul och Klaas-Jan Huntelaar är riktigt vassa.

Huruvida Rasmus Bengtsson spelar från start eller inte är inte klart. Troligare är då att han finns i startelvan mot Feyenoord då en av mittbackarna är avstängd. Det är stenhårt i toppen, sex lag slåss om seriesegern, fyra får spela i Europa nästa säsong.

Annons

– Vi har en match mindre spelad än övriga lag som har nio kvar. Det är otroligt jämnt och en kul liga att spela i med många svenskar. Topplagen håller hög klass. Vi ska fightas vad vi kan för seriesegern.

Twente ligger trea, fyra poäng efter AZ Alkmaar. Feyenoord är sexa, ytterligare tre poäng bakom. Vi snackar alltså viktigt toppmöte på söndag.

– Ja, vi har två väldigt viktiga matcher i veckan och det är bara att fokusera. Guidetti är inne i ett stim och öser in mål. Där får jag något att bita i.

Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons