Annons

Äntligen seger för Stavsten

Stavsten har varit hånade, uträknade, nonchalerade. Nollan i vinstkolumnen har grinat spelarna i ansiktet som en dödskalle. Nu är nollan borta. Stavsten slog IFK Kristianstad med 37-33.
Sport • Publicerad 7 mars 2003

- Det här var verkligen en efterlängtad seger, säger tränaren Christian "Mini" Åkerman. Vi har förlorat två täta matcher de senaste två veckorna och hela laget har tyckt att det varit jobbigt. - Före matchen var jag faktiskt orolig över killarnas inställning, säger Mini. Det lös i Johan Nilssons och Per Kjärsgaards ögon men de andra såg hängiga och loja ut. Jag var rädd att det skulle bli en ny förlust. Helt i onödan. På plan var det inget fel på inställning och tändning. Mini har under hela allsvenskan predikat tålamod i anfallsspelet. Det har sett bättre och bättre ut. I går blev det äntligen utdelning. Med benäget bistånd från ett Kristianstad som fortfarande ser ett stort spöke så fort det handlar om Stavsten. - Voodoon är inte över, säger Kristianstads tränare Ulf Larsson. Det är som om totempålen är över oss. Inget att säga om förlusten. Stavsten är kyliga och spelar rutinerat när de kommer i ledning. Helt efter deras resurser. Vi är alldeles för ungdomligt flaxiga i dag. Annars såg det till en början ut som det brukar. Stavsten inledde med ett tekniskt fel i första anfallet. Kristianstad gjorde mål. Efter knappt fyra minuter ledde gästerna med 3-1. Raset var inte långt borta. Men Stavsten ville annorlunda. Försvaret var tajt och elakt i första halvlek. Christian Skoog satte sina straffar. Kristianstad blev stirriga och stressades till enkla misstag. 18-14 i paus var rättvist. Christian Skoog åkte på ett blodrött ögonbryn i andra halvlek och fick utgå för läkarvård under en femminutersperiod. Stavsten var utan speldirigent och straffskytt. Då klev Johan Jedlid fram, pangade in två straffar och gjorde en mycket stark andra halvlek. Det blev åtta mål. - Jag kände att det var dags att ta tillbaka straffskyttet när Skoog gick ut, säger Johan Jedlid. Det var ju jag som lade dem i höstas. Sen kom han tillbaka, och eftersom han är andretränare fick han ta resten av straffarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons