Annons

Äntligen match för TFF

Söndagens match mot Lunds BK blev inställd på grund av snöovädret och TFF har inte kunnat träna i Anders-löv på grund av snölagret. Men i dag blir det äntligen match – laget möter Högaborg i Höllviken klockan 15.
Sport • Publicerad 16 februari 2005

Vädrets makter ställer till det för TFF så här på försäsongen. Matchen mot Lund kunde inte spelas och TFF har tvingats återvända till inomhushallen i Bunke-flostrand eftersom konstgräs-planen i Anderslöv är ospelbar. Dagens match mot Högaborg verkar dock bli av, enda skillnaden är att den spelas på konstgräset på Höllvikens IP.

– Jag är glad för att det blir match. Jag tror spelarna har gått och väntat på att få spela även om det inte direkt är vårkänslor i luften, säger tränaren Conny Karlsson.

Annons

Det finns en rad nya spelare som får chansen att visa upp sig och det ska också bli intressant att se om Conny ännu satt någon prägel på laget.

– Vi har jobbat mycket på försvarsspelet och jag är nyfiken på att se så om det, ja kanske inte sitter, men i alla fall så man kan se tendenser på att det stämmer. Anfallsspelet har vi inte jobbat så mycket med, där handlar det mer om spontana lösningar.

– Det här är första matchen och det ska bli intressant att se vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra.

Vad betyder resultatet?

– I träningsmatcherna spelar det ingen roll, säger jag samtidigt som det naturligtvis alltid är roligt att vinna. Men det är många lag som bara vinner och vinner under försäsongen och som sedan får problem när serien börjar. Jag ser gärna att vi får en blandad kompott vad gäller resultaten.

– Presterar vi bra fotboll och även vinner är det jättebra. Presterar vi bra men inte sätter våra chanser och förlorar är det bra. Men om vi har flera dåliga prestationer kan det helt klart göra oss betänksamma.

Conny Karlsson aviserar flera byten under matchen, men han vill ha någorlunda kontinuitet i spelet och kommer därför inte göra fem byten i paus.

TFF-truppen: Richard Richardsson, Niclas Jeppson, Mattias Kronvall, Ivo Skiljo, Yousef Fakhro, Patrik Redo, Mattias Roos, Jens Sloth, Jonas Bjurström, Alexander Steen, Johan Laursen, Fredrik Nilsson, Patrik Nilsson, Stephen Ademolu, Emil Mårtensson och Alban Jusufi.

Martin Falkenby

FOtboll TRELLEBORG
FOtboll TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons