Annons

Äntligen lyfter TSS-trion till VM

På torsdagsmorgonen reser simlandslaget till VM-staden Barcelona. - Äntligen! TA-sporten når Ida Mattsson när hon håller på att packa sina väskor på hotellrummet i Stockholm. Det är där, på Eriksdalsbadet, som simmarna har slipat mästerskapsformen de senaste tio dagarna. Ida är gladare än vanligt.
Sport • Publicerad 16 juli 2003

Hon har våndats över vilken individuell distans hon får simma under VM. Hon var inte sugen på 400 meter frisim, 200 meter medley hade hon inte tränat inför. Men så kom beskedet - Johanna Sjöberg väljer att avstå 200 meter frisim och Ida fick hennes plats. - Kul. Det ska bli väldigt roligt att få simma samma distans som jag simmade på förra årets EM. Nu ska jag göra bättre ifrån mig. Vid EM blev hon 15:e på en tid två sekunder sämre än hennes bästatid, 2,01.18. Tanken är att den tiden ska slås. Samtidigt kan Ida se fram emot lagkapperna. Hon är given i laget på 4x200 meter, en distans som avgörs nästa torsdag. Redan första VM-dagen, på söndag, kan hon få simma i försöken på 4x100 frisim. Mattias Ohlin kan också räkna med ett lopp i bassängen samma morgon, en morgon då även herrarnas frisimslag ska slåss om en finalplats till söndagskvällen. Dagen efter väntar 100 meter rygg. - Jag har koncentrerat mig på frisimmet under lägret i Stockholm eftersom det kommer först i tiden, säger Mattias. En annan som siktar in sig på en plats i lagkappslaget på 100 frisim är Jonas Tilly. Jonas har varit krasslig i en vecka men känner sig bättre. - Jag fick en riktig förkylning och har haft ont i halsen. Jag har fått en penicillinkur som avslutas i morgon (läs torsdag) och känner mig mycket piggare nu även om jag är lite snuvig. Inga problem med träning eller formen? - Nej. Jag har kunnat träna vad jag ska även om jag tog det lugnt de första tre dagarna av penicillinkuren. Kroppen känns inte riktigt hundra men jag är inte orolig. Vad ska du simma under VM? - Jag hoppas få plats i frisimslaget under första dagen och dagen efter är det 200 meter frisim. Sen är det semester resten. VM-uppladdningen har inte bara inneburit träning. Landslaget har också hunnit med en tripp ut i skärgården. Skönt enligt Mattias Ohlin. - Det var riktigt avkopplande, vi behövde inte tänka på simning alls under de två dagarna. Vi hade lite tävlingar, bland annat en tävling som mitt lag lätt tog hem. I övrigt har de simmat två pass i stort sett varje dag men den sista träningen, på onsdagseftermiddagen, var frivillig. - Det är lika bra att hoppa i bassängen, här finns inte så mycket annat att göra, säger Ida Mattsson som verkar räkna minuterna fram till Barcelona. - Här är så varmt. Vi har säkert 30 grader och det är för varmt för att vara Stockholm. Det är säkert varmare i Barcelona, men det ska det vara där.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons