Annons

Äntligen guldjubel för Anja

Hon missade tre gånger. Men inte den fjärde.
Sport • Publicerad 22 februari 2006

Ut ur dimman kom Anja Pärson snabbare än någon annan.

I slalomtävlingen tog Anja Pärson äntligen det guld hon kommit till Turin-OS för att hämta.

Annons

Hon gjorde det trots värkande knän och i rena Lützendimman.

Med armarna sträckta mot den mörka himlen kunde Anja äntligen få jubla under det här OS:et. Hon vann med 29 hundradelar före Österrikes Nicole Hosp och 75 hundradelar före trean och bronsvinnaren, Marlies Schild, Österrike.

Grunden lades med ett glimrande förstaåk.

Med startnummer ett på bröstet åkte Anja Pärson ner på tiden 42,38. En efter en kom hennes konkurrenter in på sämre tider.

När den första omgången var klar ledde svenskan med 69 hundradelar före Kroatiens Janica Kostelic, 71 hundradelar före Österrikes Marlies Schild och 67 hundradelar före finländskan Tanja Poutiainen, tre av hennes på förhand argaste konkurrenter.

Allra närmast låg de båda österrikiskorna Nicole Hosp, slagen med 45 hundradelar och Michaela Kirchgasser, 59 hundradelar efter.

Anja Pärson grinade illa när hon gick i mål. Hon körde med ett hårt lindat vänsterknä, sedan hon vridit till knät under inåkningen. Det är samma knä som ställt till med problem tidigare.

Mellan åken fick hon elbehandling för att kunna fullfölja guldjakten.

I det andra åket satsade Anja Pärson för fullt redan från start. Trots att hon hade en klar marginal till Hosp vågade hon inte ta några chanser. Och det höll, hela vägen fram till hennes första OS-guld.

Thomas Eriksson (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons