Annons

Äntligen fick Conny vinna med sitt TFF

Med fjorårets närmast miserabla facit var det inte konstigt att glädjen var stor i TFF-lägret efter premiärsegern mot Frölunda. "Jaså, är det så här en seger firas", sa tränaren Conny Karlsson när han hörde segersången i omklädningsrummet.
Sport • Publicerad 18 april 2005
Ivo Skiljos straffmål var hans första seriemål i TFF-tröjan. Han har gått från mållös anfallare till målfarlig mittback.Foto: 

10 maj 2004. Det var dagen då TFF senast vann en seriematch. Drygt elva långa månader senare var sviten slut och Conny Karlsson, som fram till söndagens match hade tre oavgjorda och nio förluster som TFF-tränare, var lättad.

– Det var extra skönt med tanke på att det finns en risk att det går psykos i det här. En risk att man fokuserar på fel saker. Nu har vi tvättat bort den här stämpeln.

Annons

Även spelarna kände lättnad.

– Man var psykiskt nedkörd efter förra säsongen, men för att nå toppen ska man känna på hur det är i botten. Jag hade nästan glömt hur det känns att vinna, det kändes som om 40 kilo bara föll från ens axlar, sa lagkaptenen Ivo Skiljo. Ivo värvades till Trelleborgs som anfallare, men fjoråret var långt ifrån en succé " varken för honom eller laget. Han har förvandlats från mållös anfallare till målfarlig mittback.

29 allsvenska matcher, varav många i en offensiv roll, och inte ett enda mål.

En match i superettan, som mittback, och ett mål.

– Ja det borde vara tvärtom, men trivs bäst som mittback och jag har nu gjort fyra mål träningsmatcherna inräknat som mittback .

Vad betydde segern?

– Jättemycket. Nu har vi en grund att stå på, vi visar att vi håller och ovissheten om var vi står släpper, sa Ivo Skiljo.

Dennis Melander var också lycklig.

– Fy fan vad gott. Det var ett tag sedan vi vann och skönt att bryta den här trenden.

– I och med att det försvunnit en hel del spelare och det gått bra i träningsmatcherna har det ändå släppt för oss och det har inte varit så jobbigt, men visst är det skönt att bryta trenden.

Annons

Liksom Conny Karlsson hade flera av spelarna inte varit med om att vinna en seriematch. En av dem var Emil Mårtensson.

– Nej, jag har aldrig varit med om att vinna. Det var jäkligt skönt att få göra mål också. 3"0 var nådastöten, sa Emil Mårtensson som hade två bra lägen och förvaltade ett.

Många var nyfikna på Jonas Bjurström, kreatören på mittfältet som mest fick titta upp i luften i den första halvleken.

– Det var mycket långbollar och varken jag eller Jens (Sloth) kom in i matchen. Vi fick kämpa oss in. I andra halvlek blev det bättre tack vare motvinden, då spelade vi genom mittfältet.

Vad tycker du om din egen insats?

– Godkänd, jag hade för lite boll.

Nu leder ni serien.

– Ja det ska vi fortsätta med.

Conny Karlsson var givetvis nöjd med premiärinsatsen.

– Det ser ut som att vi hittat väldigt rätt i försvarsspelet. Det enda Frölunda hade var frisparken i stolpen. Bakåt fungerade vi som en enhet och vi har spelare som tar hand om andrabollarna, sa Conny Karlsson som vad gäller offensiven fick se en klart bättre andra halvlek.

Annons

– Vi vågade spela via mittfältet och målen kom efter att vi tog tag i spelet med passningar som hittade rätt. Vi spelade till oss chanser och målen kom efter bra spel.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons