Annons

Antivåldskampanj av Pelister

Pelister drog som vanligt "fullt hus", när det var dags för första hemmamatchen efter det olyckliga våldet som bröt senaste matchen på Ymorvallen. Segern mot Gislöv skrevs till 3– 1 (1– 0).
Sport • Publicerad 6 juni 2005
Pelisters antivåldskampanj bestod bland annat i skyltningen runt Ymorvallen. Bild: Tomas Nyberg
Pelisters antivåldskampanj bestod bland annat i skyltningen runt Ymorvallen. Bild: Tomas NybergFoto: 

Inför matchen mot Gislöv hade ledningen i Pelister gått ut och proklamerat att man skulle manifestera mot våldet inom fotbollen och det gjorde man på ett bra sätt. Runt hela Ymorvallen satt skyltar uppklistrade med olika typer av text men som hade det gemensamma att fotboll och våld inte hör ihop.

– Vi gör vad vi kan och hoppas slippa ytterligare bestraffning, menar Marjan Bosevski i kaffekön och den var extra lång en dag som denna.

Annons

För att ytterligare belysa gästfriheten på Ymorvallen bjöd Pelister på korv med bröd till alla sugna och det uppskattades.

När matchen väl kom i gång tog Pelister kommandot direkt och närmast mål var Daniel Korlevski efter fem minuter. Ytterligare sex minuter fram kom ändå 1– 0 och då var det Ivan Stonojevic som elegant nickade in en hörna. Gislöv hade ett gyllene läge att kvittera under första halvlek men Sebastian Andersson fick ingen fart på nicken i helt fritt läge.

Första målchansen i andra halvlek var också Gislövs och då var det Johan Gustavsson som var helt fri med Safet Zejnullahu som räddade.

Gislöv hade ytterligare några halvchanser och på en av dessa kom också kvitteringen. 1– 1 slogs då in av Darrel Piper och han är en av två nya engelsmän i Gislöv.

– Vi har fått hit Darrel och Phil Alexander och båda går rakt in i laget, menar tränaren, Nicklas Nilsson.

Nicklas har själv spelat med de senaste matcherna men nu är det färdigspelat och anledningen är ett trasigt knä.

När matchen stod och vägde som mest smekte Anders Palmér in en frispark till 2– 1 och det gav Pelister andrum och innan matchen var slut kom även 3– 1 genom Zoran Stojanovski.

– Vi är nöjda med att vinna för i dag saknade vi flera viktiga spelare, summerar Marjan Bosevski.

V Ingelstad– Kvarnby 4– 1

När resultatet från Västra Ingelstad kablades ut på Ymorvallen blev det, så klart, extra jubel. Första förlusten för Kvarnby och därmed ligger Pelister bara poängen efter, trots att 3– 0 mot Bunkeflo FF blev till 0– 3.

Annons

Efter 1– 1 i pausen, där Pär Lundmark gjorde Västra Ingelstads mål till 1– 0, ökade Fredrik Andersson på till 2– 1, Mattias Andersson till 3– 1 och Tobias Gothed till 4– 1.

– Oavsett fyra mål framåt var målvakten, Stefan Evehammar, bäst i laget, meddelar Jan Persson.

Sigge Hansson

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons