Annons

Ännu inget bra bud på Ademolu

Tromsö har tagit kontakt igen för att diskutera Stephen Ademolu. Mike Owusu lämnar för Bunkeflo. Den "löjliga säsongen" " silly season " är i full gång. Men så förfärligt löjlig är den inte. TFF tar det ganska lugnt.
Sport • Publicerad 21 juli 2005

Stefan Nilsson fick i onsdags ett telefonsamtal från Tromsö. Inget nytt har hänt ännu, men samtalet fortsätter under torsdagen. TFF:s linje är dock oförändrad.

– Vi släpper honom inte för en billig peng, säger Nilsson.

Annons

Han menar att inom nästa vecka bör Tromsö ha kommit med ett bra bud om det över huvud taget ska vara aktuellt med en försäljning. Det är inte bra med osäkerhet för länge. Varken för klubbarna eller Stephen.

Stefan Nilsson säger dock att oavsett om Ademolu går nu eller efter säsongen så tittar klubben efter en förstärkning på anfallssidan. Men det finns ingen desperation.

– Även inom klubben kan det komma fram förstärkningar. Se på Bahtiri som har gjort bra i från sig nu i P17-landslaget. Han bör dock matchas försiktigt. Men det är en fantastisk påläggskalv. De som har mest att säga till om i TFF när det gäller värvningar är Stefan Nilsson, Lasse Larsson och givetvis, Conny Karlsson.

Lasse Larsson förklarar att man samlar på sig namn och tips " och kontakter.

" Om Conny har en idé om en spelartyp han vill ha så finns det många jag kan ringa, i många länder. Det går nog snabbt innan det kommer in förslag.

I nästa vecka har TFF bjudit in unga talanger att träna med klubben. Det rör sig om tio till femton spelare i åldern 14-15. De flesta är lokala talanger "men några blekingepojkar kommer också", berättar Larsson.

Just nu finns det en namnteckning som TFF vill ha. I dag sitter Larsson och Dennis Melander och diskuterar ett nytt kontrakt. Larsson hoppas och tror att de ska komma överens. Nu är det också klart med Mike Owusus nästa klubbadress. Förra året spelade han tretton matcher för TFF i allsvenskan. I våras lånades han ut till Nyköbing i danska andradivisionen.

I höst kommer han med största sannolikhet att spela för Bunkeflo i tvåan.

– Bunkeflo och Mike är överens. Och vi och Bunkeflo är överens, säger Larsson.

De enda som kan sätta käppar i hjulet är fotbollförbundet. Man får inte representera hur många klubbar som helst under en säsong. Larsson förklarar det så att TFF lånade ut Owusu till Nyköbing som i sin tur lånade ut Owusu till TFF för provspel i en b-lagsmatch.

Annons

Därför skulle Owusu egentligen bara representerat en klubb i seriesystemen " Nyköbing.

Helt glasklart är det inte.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons