Annons

Ännu en tajt förlust för Pirates

Efter uddamålsförlusten mot serieledande Djurgården innan nyår försökte Pirates studsa tillbaka under lördagen mot AIK. Men det blev förlust, trots upphämtning på slutet.
Basket • Publicerad 5 januari 2019 • Uppdaterad 7 januari 2019
Jordan Lou stod för 19 poäng och sex assist mot AIK, men det hjälpte inte. Arkivbild.
Jordan Lou stod för 19 poäng och sex assist mot AIK, men det hjälpte inte. Arkivbild.Foto: Jonas Bergström

– Vi har svårt att stänga matcher och gör dåliga val i slutet. Vi tror att bara för att vi är dominanta i spelet så ska vi enkelt stänga matcher också. Men för att göra det krävs rutin och disciplin och det saknar vi, säger lagets tränare Jeremy Lou.

Siffran 85 har gäckat Pirates ända sedan 2018. Dagen innan nyår förlorade basketlaget med en poäng mot Djurgården, som gjorde just 85 poäng. Under lördagen när Pirates gästade AIK i Stockholm var det dags igen.

Annons

Redan från början tog AIK kommandot i matchen och vann de tre första perioderna, men med bara ett fåtal poäng.

– AIK borde vi ha slagit, inte enkelt, men med disciplinerat spel borde vi slagit dem med 10-15 poäng. Vi gav oss in i massa snack, de ville göra matchen smutsig och vi föll in i det. Då gjorde de matchen till sin, säger Jeremy Lou.

Inför matchens sista tio minuter hade Pirates möjligheten att komma tillbaka då trelleborgarna bara låg under med åtta poäng.

Men trots en forcering, där Jordan Lou och Joseph Williams-Powell axlade de största rollerna, så blev det till slut förlust för Pirates. Slutsiffrorna skrevs till, just det, 85–81 till AIK Basket.

– Får vi en bra träningsvecka så slår vi alla lagen i ligan, men tror vi att vi är så bra att vi inte behöver träna, då blir det förlust, säger Jeremy Lou.

Förlusten innebär att Pirates nu kan bli omsprungna av just AIK som ligger på samma poäng men har en match mindre spelad.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons