Annons

Ännu en MFF:are till TFF

TFF fortsätter att se om sitt hus inför nästa säsong och efter nigerianen Ade Runsewe är Erdin Demir näste man in i framtidstruppen. Erdin kommer från LB07 men har rötterna i MFF.
Sport • Publicerad 14 september 2010

Under MFF-tiden spelade han 11 juniorlandskamper och hann med tre A-lagsmatcher, där han gjort ett mål i svenska cupen. Det var mot Kristianstads FF 2008 men varken målet eller spelet i stort räckte då till för att Erdin skulle få kontrakt med MFF inför 2009.

Därför blev han först utlånad till IFK Malmö, innan man i LB07 blev intresserade i fjor och där har han fått spela ett tiotal matcher under innevarande säsong. Första målet kom i senaste hemmamatchen mot Qviding. Det är dock inte som målskytt Erdin har sina största kvaliteter utan han passar bäst som antingen vänsterback och som inner- eller vänstermittfältare. Tom Prahl säger så här om nyförvärvet:

Annons

– Jag har uppriktigt inte sett honom alltför många gånger men både Lasse ( klubbdirektör Larsson) och Alf (Westerberg) har sett honom betydligt mer. Jag vet dock att Erdin har mycket god teknik, god allmänfysik och bra uthållighet och att han har en väldigt bra vänsterfot. Han är, så klart, ingen allsvensk spelare ännu men vi hoppas givetvis att han kan bli det efterhand och han gör ju bra ifrån sig i LB07 i division ett.

Tränare i LB07 är Erol Bekir och han säger så här om Erdin och möjligheterna att bli allsvensk i TFF:

– Det är ju beklagligt för oss men roligt för honom och fortsätter han utvecklas som han gjort här – ja, då har han möjligheten. Han har speeden och tekniken och när det gäller att utveckla tuffheten betyder ju omgivningen i TFF mycket.

Något som måste glädja TFF-ledningen extra är att Erdin inte visat någon större skadebenägenhet och när det gäller positioneringen i laget, fortsätter Erol så här:

– De senaste matcherna har vi använt oss av honom som vänsterback och där har han faktiskt lyckats ännu bättre jämfört med rollen som vänstermittfältare. Han kommer fint med upp i anfallet och verkar trivas med att just komma bakifrån. Han har visserligen endast gjort målet mot Qviding men han kom fram i ett fint friläge mot Torslanda – som han tyvärr missade. Till hans kvaliteter ska också läggas att han är väldigt ambitiös.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons