Annons

Ännu en enkel match mot SM-final

Ingenting verkar kunna stjälpa Trelleborgs BTK. Mot Malmö FF fanns bortförklaringar att ta till. De behövdes inte – 6-0 till TBTK. "Helt klart luktar det SM-guld". sa Sandra Johansson.
Sport • Publicerad 15 december 2005
Sandra Johansson kämpade och slet och till slut gick det vägen. Efter åtta missade matchbollar kunde hon äntligen vinna mot Malmös Marie Persson. @08 Bildbyline:BILD: Claes Nyberg
Sandra Johansson kämpade och slet och till slut gick det vägen. Efter åtta missade matchbollar kunde hon äntligen vinna mot Malmös Marie Persson. @08 Bildbyline:BILD: Claes NybergFoto: 
Nu är det slutspelat. Angelica Augustsson föder barn i vår och missar resten av säsongen. Men hon lovar komma tillbaka.
Nu är det slutspelat. Angelica Augustsson föder barn i vår och missar resten av säsongen. Men hon lovar komma tillbaka.Foto: 

Ingen Li Fen. Veronica Mattiasson har varit sjuk och bara tränat ett pass på två veckor. Angelica Augustsson är gravid i fjärde månaden.

Ändå klara siffror mot Malmö FF och ett imponerande spel.

Annons

– Alla är så himla duktiga och vi spelar verkligen som ett lag. Vi vann med 6-3 borta, så det är klart att detta är en förbättring, sa Sandra Johansson som vann sina bägge matcher och som fick spika in matchbollen till 6– 0 i den enda matchen som bjöd på dramatik. TBTK var i ledning med 5-0 och Sandra hade 2-0 i set på Marie Persson.

Men klar förlust i tredje set och fyra missade matchbollar i fjärde som slutade 14– 16 innebar att kampen fortsatte.

Snabbt underläge 1-5 vändes till 6-6 och därefter 10-8. De matchbollarna brände Sandra, trots egen serve, och sedan ytterligare två innan hon kunde vinna med 14-12.

– Spelet kändes bra men det är onödigt att jag måste göra det så himla snyggt när jag ska avgöra. Det är alltid bra att vinna och det är det som är det viktigaste, sa Sandra.

6-0 mot Malmö, det börjar lukta SM-guld?

– Ja, helt klart. Det är inget annat att satsa på, sa Sandra vars lag endast förlorat sju individuella matcher på sju omgångar.

Malmö FF hade ett tungt avbräck i Susanne Jonsson som dras med fortsatta ryggproblem. Unga lovande MFF har trots en nolla i vinstkolumnen ändå ställt till problem för de flesta lag.

Viktigt då att samtliga i Ladies Team var på tårna och aldrig gav dem chansen att skrälla.

– Resultatmässig gjorde vi det bra, spelmässigt var det sådär, sa tränaren Mikael Mattiasson.

Han gav överbetyg till Marie Olsson medan Sandra Johansson och Veronika Mattiasson har bättre spel i sig.

Annons

– Jag mötte en tjej som jag aldrig kan spela bra mot, urskuldade sig Veronika som i sin match mot Madeleine Stenquist, 3– 1, tog sin tionde raka seger i årets seriespel.

Till nästa elitserieomgång, i mitten av januari, får Trelleborg klara sig utan Angelica Augustsson. Hennes insats mot MFF resulterade i två segrar, där den andra dock räknades bort i sammandraget då Sandra Johansson vann den sjätte matchen.

Dagens största prestation tyckte lagledare Inge Augustsson om dotterns två vinster – mot Madeleine Stenquist och Emelie Aschan. Angelica väntar barn och missar hela vårsäsongen.

– Att avsluta med två vinster känns skönt. Kul att vinna mot spelare som tränar två gånger om dagen. Hade jag kunnat göra det så hade jag varit mycket bättre.

Hur går det att spela när du är gravid?

– Jag är lite tyngre än jag brukar. Men det stör mig inte så mycket eftersom jag aldrig haft bra fotarbete.

Missar du även matcher nästa säsong?

– Nej! Jag spelade när Amanda var knappt en månad så ska det gå att spela med när den här ungen är fem månader. Jag ska vara tillbaka när säsongen börjar i september.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons