Annons

Ännu en dansk målvakt till IFK

Thomas Lüstermann, 27-årig målvakt från Roskilde. Där har ni sista pusselbiten i IFK Trelleborgs elitserielag. "Truppen är klar", konstaterar sportchefen Patric Sandblom nöjt.
Sport • Publicerad 5 juni 2006

Danske Thomas Lüstermann var en av ett par aktuella målvakter som IFK fört diskussioner med på sistone.

– Vi fastnade för Thomas eftersom han är en annorlunda målvaktstyp än den vi har, förklarar Patric Sandblom.

Annons

– Thomas är en storväxt, stående målvaktstyp som blir "träffad". En bra motvikt till Ken (Berkowitz) som är mer spektakulär, utvecklar IFK:s sportchef. Thomas Lüstermann har tränat med IFK i tre veckor.

I lördags kom parterna överens om ett ettårskontrakt.

Den nye IFK-målvakten har fått sin fostran i Roskilde Håndbold. Det är också där, i den danska division ett-klubben, han spelat den senaste säsongen, efter att dessförinnan ha vaktat målet i Slagelse.

Sedan den förste mars bor han med flickvän i Landskrona.

– Jag ville pröva på något nytt och hörde mig för efter en svensk klubb. Det är mycket som är positivt i Trelleborg; en bra organisation och socialt har jag blivit mycket väl mottagen, säger Thomas Lüstermann i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Ken Berkowitz ser han också fram emot.

– Vi är två olika målvaktstyper och Ken har inte minst en stor personlighet. Med Lüstermann är IFK:s första elitserietrupp komplett.

– Skönt, det är alltid jobbigt med ovisshet. Nu kan vi fokusera på det sportsliga, säger IFK:s sportchef.

Den 15 juni ansluter nyförvärven Jimmy Karlsson, Andreas Bamberg och Daniel Lindquist till Trelleborg.

Ytterligare några veckor senare ansluter Denis Bahtijarevic från Gummersbach.

Annons

Däremot blir det ingen Fredrik Petersen i Trelleborgshandbollen.

– Attraktionsvärdet hade varit högt. Men vi hade inte fått ett så pass mycket bättre lag för den kostnaden det var fråga om, säger Patric Sandblom.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons