Annons

Annika Andersson sjua – ur slag på junior-SM

IFK Trelleborgs Annika Andersson siktade på guld på junior-SM. 60 meter avverkade hon på 7,87, fjärran från hennes målsättning och guldet blev till sand.
Sport • Publicerad 25 februari 2005
JSM-guld på 100 meter i fjor och SM-final på samma sträcka samma år. Inte konstigt att Annika Andersson hade stora förhoppningar inför inne-SM och inne-JSM när TA-sporten träffade henne för ett par veckor sedan. Men det vill sig inte för Annika inomhus och på fredagen blev hon sjua på 60 meter på JSM. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes Nyberg
JSM-guld på 100 meter i fjor och SM-final på samma sträcka samma år. Inte konstigt att Annika Andersson hade stora förhoppningar inför inne-SM och inne-JSM när TA-sporten träffade henne för ett par veckor sedan. Men det vill sig inte för Annika inomhus och på fredagen blev hon sjua på 60 meter på JSM. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes NybergFoto: 

SM-missen för två veckor sedan förklarade Annika Andersson med att en förkylning stört uppladdning.

JSM-missen på fredagen, då Annika blev sjua, förklaras på samma sätt.

Annons

– Jag kom till SM med bara ett träningspass i kroppen. Därefter har jag bara kört två pass. Förkylningen har inte släppt och frågan är om jag inte åkt på någon influensa med tanke på hur trött jag är.

7,90 i försöken blev till 7,87 i finalen och en neslig sjundeplats.

– 7,90 är så dåligt att jag bara kan skratta åt det. Så dåligt ska jag inte springa. Jag hade hoppats att springa ner mot 7,50 i år men det har inte funkat, säger Annika. Med de tidsförhoppningarna är det inte konstigt att Annika Andersson känner besvikelse över att hon inte fick möjlighet att prestera bättre. För JSM-guld krävdes 7,65.

– Kul att det var min träningskompis som vann (Daniela Lincoln, MAI). Jag är ju inte förvånad att det gick så här, det var ganska väntat i och med att jag är förkyld. Med facit i hand kanske jag inte borde ha sprungit.

Hur påverkar det här självförtroendet?

– Det är klart att det är jobbigt. Det är ju inte roligt att träna när det inte går bra, säger Annika.

Annika Anderssons senaste inomhussäsonger har varit kantade med problem. För två år sedan drabbades hon av influensa före jul och det blev bara tre tävlingar. I fjor blev hon skadad på första tävlingen och hon missade hela inomhussäsongen.

Nu väntar en efterlängtad semestervecka i värmen och sedan börjar uppladdningen inför utomhussäsongen.

– Skönt att inte tänka på friidrotten och slippa träna ett tag. Sedan ska vi analysera det som hänt den här säsongen och därefter kör jag lite hårdare träning. Tävlingarna börjar i slutet av maj.

Från ungdoms-SM noteras att Patricia Wiedel är vidare på F17-klassens 1 500 meter. IFK-löparen hade fjärde bästa tid i sitt försöksheat och fjärde totalt bland de åtta som får springa finalen.

Martin Falkenby

FRIIDROTT Göteborg
FRIIDROTT Göteborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons