Annelies svåraste motståndare är astman

Sport • Publicerad 24 mars 2007
Höllvikens Annelie Hersley var helnöjd efter segern mot Tenstas Pamela Chamy. Det enda som störde var hennes stora astmaproblem som hon hela tiden får kämpa mot. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Höllvikens Annelie Hersley var helnöjd efter segern mot Tenstas Pamela Chamy. Det enda som störde var hennes stora astmaproblem som hon hela tiden får kämpa mot. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

Emelie vann med 3– 2 över Umeås Elin Brändström och det blev precis som Emelie gissade före SM. Hon fick lämna sin 54 kg-klass i brist på motstånd och tävlar nu istället i 60 kg.

Annelie Hersley boxas i 57 kg-klassen och imponerade oerhört i matchen mot Tenstas Pamela Chamy.

– Jag är jättenöjd över segern och får nu möta BK Kellys Josefine Pettersson i finalen under lördagen, förklarar Annelie.

Annelie började boxas som åttaåring och boxningen har bara blivit roligare och roligare, menar hon

– Ja, men det är jättejobbigt med astman. Jag har provat olika inhalatorer men det hjälper inte.

Under slutet av matchen mot Pamela Chamy blev det extremt jobbigt och Annelie säger så här efteråt:

– Jag trodde jag skulle dö mot slutet av matchen!

Utan luft blir det, så klart, panik och det syntes på Annelie att hon mådde jättedåligt under slutet av matchen och till och med en stund efter den.

Tränaren bakom Annelie är Ken Kvist och han är också imponerad:

– Ja, Annelie har varit den okrönta drottningen inom diplomboxningen och där matchats mot nästan bara pojkar. Hon har nu tagit ett stort steg och utvecklat boxningen på ett fantastiskt sätt och det ska bli jätteroligt att följa henne. Synd bara att hon hela tiden måste hålla igen på grund av astman.

SM i boxning låter stort och även om tävlingarna i Söderslättshallen bjuder på hyfsat bra boxning överlag, så handlar det dock om nybörjar-SM. 108 nybörjare vägde in i går och boxarna kommer från klubbar över hela landet.

– Nordligast är IFK Umeå, meddelar Ingemar Fors.

Ingemar Fors är arrangörsklubben, BK Amatörs starke man och han höll i mycket i går. En av uppgifterna var att matcha de egna boxarna, där Christoffer Barck inledde.

– Jag trodde nog på seger för Christoffer – som förlorade med 2– 3, menar Ingemar.

Tenstas Teimor Mullazadeh besegrade Christoffer men det gick bättre för Amatörs näste boxare:

– Ja, Benjamin (Vouristo) gjorde en kanonmatch, när han besegrade Agil Ali, Malmö BK, med 5– 0, fortsätter Ingemar.

Senare vann alltså även Emelie Olofsson i Ingemars "Amatörstall".

SM-boxningen fortsätter i dag med två pass. Först mellan klcokan tolv och 16 och senare mellan klockan 17– 20. I morgon avslutas sedan hela arrangemanget med matcher mellan klockan tolv och 17.

Sigge Hansson

SM-boxningen inleddes i går i Söderslättshallen och var mest på gott, när det gäller våra lokala boxare. På tjejsidan vann både Amatörs Emelie Olofsso
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.