Annons

Anna Nilsson vann dramatisk hunt i Falsterbo

Tillbuden avlöste varandra under Agria Falsterbo Hunting på Falsterbo Horse Show på onsdagen. Men trots fallna ryttare och vandaliserande hundar blev det ändå en spektakulär och spännande tävling. Vann gjorde Anna Nilsson på hästen Totto.
Sport • Publicerad 19 juli 2007
Full fart framåt! Anna Nilsson och hästen Totto hade inga problem med hindren på huntingbanan. @08 Bildbyline:BILD: MALIN PALM
Full fart framåt! Anna Nilsson och hästen Totto hade inga problem med hindren på huntingbanan. @08 Bildbyline:BILD: MALIN PALMFoto: 

Favorit i onsdagens tävling var ryttaren Ellen Brunes, som vunnit såväl förra som förrförra årets tävling.

Först ut i Falsterbo Hunting var trelleborgsryttaren Christian Malmgren på valacken Willy. Malmgren rev två gånger, och fick tiden 283,09, vilket skulle räcka till en tionde plats. Därefter var det dags för dagens första tillbud. En hund bet av fiberoptikkabeln till jumbotronskärmen, och nästa start fick vänta i tjugo minuter. Medan publiken väntade spelades låten "Who let the dogs out" i högtalarna.

Annons

Malmgren fick aldrig tillfälle att vara i ledning – när andre ryttaren för dagen, Emelie Westin på hästen Son of a bitch, ridit banan var hennes tid hela 18 sekunder bättre.

Westins ledning togs sedan över av Fredrik Jönsson, en ryttare med erfarenhet av både hoppning och fälttävlan, som red hästen Accord. Tiden 223, 92 skulle så småningom räcka till en fjärde plats.

Jönsson fick lämna över ledningen till den unge talangen Christoffer Forsberg, som med sina 16 år var yngst i startfältet. Trots två nedslag lyckades han få tiden 222,39 med hästen Piece of hope. Därefter var det dags för Anna Nilsson på Totto. Nilsson gjorde en i stort sett felfri runda, fram till näst sista hindret. I samma stund som speakern exalterat ropade att hon låg före Forsberg, rev Nilsson och fick fem sekunders tillägg. Men på upploppssträckan fram till sista hindret jobbade hon in tillägget, och vann med mindre än en sekund över 16-åringen.

Den sekunden skulle visa sig bli värd 30 000 kronor i prispengar, då Nilssons ledning stod sig tävlingen ut.

– Det var många stora namn efter mig, så jag trodde inte riktigt att ledningen skulle hålla, sa vinnaren på presskonferensen efteråt.

Största hotet mot Nilssons ledning utgjordes av Enar Tollig och hästen Bozzanova. Tollig låg också en sekund före Nilsson vid första mellantiden, men rev sedan tre gånger, och slutade på tredje plats. Efter Tollig var det dags för tillbud nummer två, när ryttaren Lina Persson kraschade och fick sin häst över sig. Tävlingarna avstannade då i dryga halvtimmen.

Favoriten Ellen Brunes var sist ut på startfältet. Hon red hästen LT Karisma, vilken var ny för i år. Hennes runda gick dock inget vidare – vattenhindret på terrängdelen av banan ställde till problem för hästen, som dessutom helt vägrade att hoppa över ett annat av hindren. Brunes slutade på åttonde plats.

Vinnaren Anna Nilsson var nöjd med sin seger.

– Inte varje dag man vinner 30 000. Jag har hållit på med det här i ett par år nu, så det var kul att få till det någon gång.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons