Annons

Anfallaren blev matchhjälte

Höllviken har fått en flygande start i fotbollens division 2 södra. Vinst på bortaplan i premiären med 2-1 (1-1) mot Nybro sedan Björn Larsson stigit fram i rollen som matchhjälte och prickat in Höllvikens båda fullträffar.
Sport • Publicerad 14 april 2009

- Speciellt andra målet är jag nöjd med. Det var en intränad variant som fick jag fick en perfekt träff med pannan 10 minuter in på andra halvlek.

Att just Björn Larsson skulle stiga fram som Höllvikens skarprättare kom som en överraskning. Eller som han själv uttryckte problemet.

Annons

- Det har varit stolpe ut i träningsmatcherna den här våren för mig. Inte en enda fullträff där. Desto mer välkommet att islossningen kom nu. I tidigare klubbar jag mest krigat på mittfältet. Men den här säsongen är det meningen att jag skall ligga på topp i anfallet. Inte helt fel om nu målaptiten håller i sig.    

Annars var det Nybro – mittenlag i smålandsserien i fjor- som hade greppet första kvarten. Där föll också Nybros ledningsmål. Ett mål som innebar en väckarklocka för Höllviken.

- Just då var vi lite oroliga på bänken. Men vi jobbade oss sakta men säkert in i matchen för att ta över i andra halvlek. Vi vinner den här matchen på vår starka moral i laget, menade assisterande tränaren Stefan Berg.

Höllviken som upplevde en turbulent säsong i fjor, med bland annat ett tränarbyte, har med nye tränaren Tommy Hansson i spetsen fått en stark organisation.

- Det tycker jag definitivt. Att vinna en premiär på bortaplan innebär alltid en liten knuff i ryggen när det gäller självförtroendet i fortsättningen, fortsatte Stefan Berg.

TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons