Annons

Anfallare på TFF:s radar

Enligt Helsingborgs Dagblad är TFF intresserat av Eskilsminnes anfallare Robin Hofsö. Samtidigt står det klart att floppvärvningen Óttar Magnús Karlsson lämnar TFF en månad tidigare än beräknat.
Fotboll • Publicerad 12 november 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Robin Hofsö har i år gjort 19 mål för Eskilsminne och blev tvåa i skytteligan i division ett. Enligt Helsingborgs Dagblad är TFF intresserat av anfallaren.

– Jaså? Det har jag faktiskt ingen aning om. Det är kul ju, vi får se om de hör av sig till mig, säger Robin Hofsö till tidningen.

Annons

– Jag har ett antal namn utifrån som vi tittar på men namnmässigt kommenterar jag inga, säger Mattias Kronvall till TA-sporten.

Men du känner till Robin Hofsö?

– Ja det är en spelare som har gjort det bra i Eskilsminne tillsammans med sin anfallskollega Emil Åberg (18 mål), säger Mattias Kronvall.

Robin Hofsö har alltså i år gjort 19 mål för Helsingborgslaget som kom fyra i division ett. Förra säsongen gjorde han åtta mål i division två. Hans kontrakt med klubben går nu ut.

24-åringen tillhörde Landskrona Bois fram till 2015. Det året var han även utlånad till Höganäs då han gjorde tio mål på 22 matcher i division två. 2016 spelade han i division tre med Wormo.

– Vi ska först och främst prata med våra egna spelare och framförallt de spelare vars kontrakt går ut, säger Mattias Kronvall.

Fyra av fem anfallare i dagens trupp har kontrakt som går ut, Salif Camara Jönsson, Freddie Brorsson, Marcus Pode och lånet Óttar Magnús Karlsson.

Óttar Magnús Karlsson efter segern mot IFK Norrköping i slutet på april, då islänningen gjorde sitt enda mål i allsvenskan.
Óttar Magnús Karlsson efter segern mot IFK Norrköping i slutet på april, då islänningen gjorde sitt enda mål i allsvenskan.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Låneavtalet med norska Molde med den isländska anfallaren sträckte sig till årsskiftet men redan nu i dagarna lämnar 21-åringen Trelleborg.

Anfallaren med fem A-landskamper på meritlistan blev en stor flopp. Han gjorde bara ett mål, i segermatchen borta mot IFK Norrköping, på sina 14 framträdanden i allsvenskan, varav fyra var från start.

– Lånet var till sista december men vi vill inte hålla honom kvar eftersom han inte ingår i våra planer. Han fick inte den utveckling vi hoppades på och ingen av de tre parterna, vi, Molde eller Óttar själv är nöjd med året, säger Mattias Kronvall.

Annons

Varför lyckades han inte?

– Tyvärr fick vi inte den nytta av honom som vi hoppades på. Vi fick en skada på Salif och behovet av en ersättare var stort direkt. Kanske att vi kastade in Óttar för snabbt. Dels utifrån hans fysik men också utifrån hur vi spelar, säger Mattias Kronvall.

– Vi ska analysera vår rekryteringsprocess och om vi lyckades få ut allt av honom. Sedan är det klart att spelare har ett eget ansvar också. Men han har uppträtt väldigt professionellt under sin tid här. Ibland tar det tid för vissa att acklimatisera sig, säger Mattias Kronvall.

Det står även klart att Johannes Johansson får fortsätta karriären i en annan klubb. 19-åringen har i år varit utlånad till Österlen i division två. Försvararens kontrakt går ut och kommer inte att förlängas.

– Han har haft lite problem med skador i år men han har fått en bra erfarenhet i Österlen. Men vi har bra täckning på den positionen och nu får han fortsätta sin utveckling utanför TFF. Men vi kommer att hålla ett öga på honom, säger Mattias Kronvall.

Johannes Johansson gjorde två inhopp i superettan 2017.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons