Annons

Andy beredd på kanten

Inför kvällens bortamatch mot H 43 gör Andreas Nilsson lite sensationellt comeback i IFK och han gör det i en något ovan position. "Andy" bröt ena tummen i matchen mot Lugi den 17 oktober och hans comeback kommer nu ungefär fyra matcher tidigare än vad som nämnts i tidigare bulletiner.
Sport • Publicerad 2 december 2008

Man hade anledning att bli aningen förvånad när man bevittnade IFK-träningen på tisdagen och anledningen var just Andys roll. Andy - som gjort sig känd som en av elitseriens allra bästa mittsexor - fanns plötsligt på planen som vänstersexa!

- Vi ska skrämma H 43 genom att komma med Andy på kanten, förklarar Dragan Brljevic efter träningen.

Annons

Dragan säger det visserligen med ett smil på läpparna men tanken är, att Andy ska vara backup till Andreas Bamberg - som har problem med sitt ena knä. Sebastian Carlsson är normalt den som från och till ersätter Andreas men han har problem med sina ljumskar och kan inte medverka i Lund. Direkt efter handbollsträningen begav sig Andy tillsammans med Niklas Engdahl in i styrketräningshallen och där sa Andy så här:

- Det ska bli kul att vara med igen och det går säkert bra på kanten. Jag är väl inte riktigt beredd att stångas inne på linjen ännu men jag ska spela utan skydd på tummen. Det räcker med ett bandage.

Andy har varit "på tapeten" länge, när det gäller förnyat kontrakt med IFK.

- Jag har bara IFK i tankarna men har inte skrivit på något nytt kontrakt utan mitt gäller säsongen ut. Om nu Andy kommer att debutera som vänstersexa, så handlar det om IFK-debut i stort för Elvijs Borodovskis - nyförvärvet från Lettland.

- Det ska bli roligt att spela men jag är aningen nervös, inleder Elvijs snacket efter träningen.

När han får chansen att jämföra lettisk handboll med den i IFK Trelleborg, säger han så här:

- Det går aningen snabbare här och mycket mera spel inom laget. Hemma i Lettland handlar det mycket om att bara skjuta.

Han är heller inte van vid den hårdträning han varit med om i IFK hittills och den har satt flera spår:

- Jag känner mig stark men jag har blivit aningen stum i vaderna. Det börjar dock släppa och i stort känns det bara bra. Jag trivs i Trelleborg men ska åka hem till Lettland när vi har juluppehåll.

IFK reser till Lund utan att ligga sist. Tumbas 23-34 hemma mot YIF i går innebar att IFK passerade på bättre målskillnad.

Sigge Hanson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons