Andreas Yngvesson klar för BK Näset

Årets fotbollsbomb på Söderslätt kan man väl kalla det – oavsett vem nu TFF kommer att komplettera truppen med och det handlar om BK Näsets senaste värvning. Andreas Yngvesson, 32 år och en av MFF:s guldkillar 2004 men senast i Landskrona Bois, är nämligen klar för Tor Olsson & Co.
Sport • Publicerad 23 januari 2007

– Vi är mycket glada över att få hit Andreas och det är tack vare Kronvall och Brorsson, menar Tor.

När TA-sporten får kontakt med Mattias Kronvall – som är ny som spelare men som också delar tränarsysslan med Jonas Brorsson - håller han inte alls med Tor Olsson: – Nej, det är definitivt Jonas och Tor som har ordnat hit Andreas men jag tycker att det är ett toppenförvärv. Både på och utanför planen! En verklig kanonkille med stor erfarenhet och jag tycker att vi i stort får en väldigt lagom mix av gammalt och ungt i laget.

Andreas Yngvesson var alltså med i MFF:s guldlag 2004 men har dessutom spelat allsvenskt med såväl Gif Sundsvall som AIK. Moderföreningen är dock Alnö IF utanför just Sundsvall. Till Landskrona kom han halvvägs in på 2005 men skador och allmänt oflyt för laget gjorde Bois-eran ganska misslyckad. Andreas bor numera i Tygelsjö och är involverad som delägare i ett Malmöbaserat företag. – Jag ville inte flytta från Malmö och när Näset dök upp som alternativ tyckte jag det lät väldigt trevligt. Jag känner Jonas Wirmola och Niclas Kindvall som spelat med klubben och så då Jonas (Brorsson) och Mattias (Kronvall). Jag har fått ett väldigt fint intryck och just att det finns lite rutin i laget gillar jag.

– Samtidigt blir det lite för mig att hitta tillbaka där allting en gång började – där man spelar fotboll för att det enbart är roligt och allting känns spännande, menar Andreas.

Det är tänkt att Andreas Yngvesson påbörjar träningen med BK Näset på måndag och snacka om att komma till en seriefavorit.

För vilket lag i division fyra ska väl kunna rubba årets upplaga av BK Näset – med både Mattias Kronvall och Andreas Yngvesson som nyförvärv.

Bägge ju med mängder av allsvenska matcher i bagaget och med fysiken i behåll!

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.