Annons

Andreas Wihlborg i U21-landslaget

Mångsidige Andreas Wihlborg är uttagen i U21-landslaget. "Det ska bli kul", säger TFF-spelaren.
Sport • Publicerad 4 september 2007
U21-landslaget nästa för Andreas Wihlborg. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas Nyberg
U21-landslaget nästa för Andreas Wihlborg. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Klockan tio på måndagen ringde Andreas mobil. Jörgen Lennartsson, förbundskapten för U21-landslaget, fanns i andra änden.

– Han sa att han fått några återbud, att han haft koll på mig och att han snackat med Conny (Karlsson). Självklart blev jag glad, det ska bli kul, säger Andreas.

Annons

Uttagningen gäller för landskamperna mot Lettland, i Riga på fredag, och Tyskland, i Malmö nästa tisdag.

Andreas Wihlborg har gjort elva landskamper i P- och J-landslag, den senaste för två år sedan.

– Då har jag spelat vänster- eller högerback. Förmodligen är jag uttagen som vänsterback nu. För 20-åringen, som gör sin första allsvenska säsong, har det blivit elva seriematcher.

– Jag har spelat mer än vad jag kanske hade trott. Samtidigt visste jag att vi skulle drabbas av avstängningar och skador, säger Andreas som använts på båda kanterna – både som back och mittfältare.

– Det är bra att jag kan spela på flera positioner, även om jag ibland känner att det kunde vara bra att vänja sig vid en position. Men jag är glad bara jag får spela.

Samma tankegångar gäller med U21-landslaget:

– Klart jag gärna vill spela i Malmö mot Tyskland. I och med att vi har två matcher så hoppas jag på spel i någon. Jag får visa framfötterna på träningarna.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons