Annons

Andreas Nilsson om comebacken: ”Jävligt skoj”

På torsdagskvällen gör Andreas Nilsson comeback i det svenska handbollslandslaget efter tre år utanför blågult. ”Jävligt roligt att vara tillbaka”, säger trelleborgaren.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Handboll • Publicerad 1 november 2023
Andreas Nilsson tittar på Jim Gottfridsson under tisdagens träning i Eskilstuna. Längst till vänster syns Lukas Sandell.
Andreas Nilsson tittar på Jim Gottfridsson under tisdagens träning i Eskilstuna. Längst till vänster syns Lukas Sandell.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

När Sverige möter Ukraina i Eskilstuna på torsdagen är det inte bara sista träningsmatchen inför EM i Tyskland i januari. Det är även en comebackmatch för Andreas Nilsson. Efter att ha varit utanför landslaget i tre år är han tillbaka i den blågula dressen.

På tisdagen mötte trelleborgaren pressen i Eskilstuna. Och han uttryckte sig rakt och tydligt om hur det känns att vara tillbaka i landslaget.

Annons

– Det är jävligt roligt. Det är det raka svaret jag har: jävligt skoj, säger han till Sportbladet.

Andreas Nilsson skjuter ett skott under tisdagens träning i Eskilstuna.
Andreas Nilsson skjuter ett skott under tisdagens träning i Eskilstuna.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Landslaget samlades på måndagen. Nu har Andreas Nilsson fått bekanta sig med nuvarande landslagstrupp och han hoppas få visa förbundskapten Glenn Solberg vad han går för i torsdagens match.

Sportbladet: Har Glenn sagt vilken roll han tänker för dig?

– Nej, vi har inte pratat så mycket om det utan det har varit mer generellt om handboll, hur det är i landslaget och hur de tänker. Det här är sista samlingen innan EM-uppladdningen börjar så det är mycket handboll som ska tränas här. Då får man en liten uppfattning om hur det ska vara.

Sportbladet: Vad kan du tillföra landslaget?

– Tyngd och mitt spärrspel. Offensivt tycker jag att jag fortfarande att jag håller en hög nivå. Det är där mitt ess i rockärmen finns. Lite 6–5-spel kanske? Det är i alla fall mest framåt, skulle jag tippa.

Andreas Nilsson under en pressträff i Eskilstuna på tisdagen.
Andreas Nilsson under en pressträff i Eskilstuna på tisdagen.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
”Jag har kunnat tänka mycket de här tre åren men jag har alltid velat vara med.”
Andreas Nilsson.

För ett år sedan sa han till TA att han stängde dörren till landslaget, efter att ha blivit ratad till VM efter att först ha blivit uttagen i bruttotruppen. Men Andreas Nilsson har tänkt om.

– Ja, det var lätt att tacka ja. Jag har kunnat tänka mycket de här tre åren men jag har alltid velat vara med. När sen chansen kom så var det enkelt – det var ja direkt, säger han till Sportbladet.

Andreas Nilsson är inne på sin tionde säsong i ungerska toppklubben Veszprem. 33-åringen, som inledde karriären i IFK Trelleborg, debuterade i landslaget 2010 och har gjort 142 landskamper i karriären och spelat i nio mästerskap. På torsdagskvällen är han tillbaka.

Andreas Nilsson gör på torsdagen comeback i landslaget i träningsmatchen mot Ukraina i Eskilstuna.
Andreas Nilsson gör på torsdagen comeback i landslaget i träningsmatchen mot Ukraina i Eskilstuna.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons