Annons

Andreas Nilsson missar genrep inför VM

Andreas Nilsson, till vardags i ungerska Veszprem, missar Sveriges två VM-genrep mot Ryssland. Handbollsstjärnan från Trelleborg har fått ett virus, skriver TT.
Handboll • Publicerad 4 januari 2019 • Uppdaterad 8 januari 2019
Andreas Nilsson under handbollslandslagets träning inför Euro Cup-matchen mot Spanien i Baltiska hallen i Malmö.
Andreas Nilsson under handbollslandslagets träning inför Euro Cup-matchen mot Spanien i Baltiska hallen i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

I helgen möter det svenska handbollslandslaget Ryssland i två matcher som genrep inför VM i Danmark om en vecka. Då skulle egentligen Andreas Nilsson från Trelleborg tagit plats på planen, men en sjukdom stoppar 28-åringen.

– Han har haft något virus i kroppen, så vi riskerar ingenting. Vi håller honom undan spelarna så mycket som möjligt. Inte optimalt förstås, men sådant här hör till, säger förbundskapten Kristján Andrésson till TT.

Annons

VM inleds om en vecka i Köpenhamn då Sverige möter Egypten i sin första match. Då hoppas landslaget att linjespelaren Andreas Nilsson hunnit friskna till. Förra året stod trelleborgaren över EM då han blev pappa.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons