Annons

Andreas Nilsson mästare i Ungern

Andreas Nilsson har tagit sin andra handbollstitel med Veszprem. Den ungerska storklubben säkrade i söndags segern i SEHA-ligan, bestående av lag från sydöstra Europa.
Publicerad 31 mars 2015
Bäst i sydöstra Europa. Andreas Nilsson tog hem SEHA-ligan med sitt Veszprem i helgen.
Bäst i sydöstra Europa. Andreas Nilsson tog hem SEHA-ligan med sitt Veszprem i helgen.

Linjespelaren från Trelleborg vann den ungerska supercupen i höstas. I söndags blev det seger i SEHA-ligan, bestående av de bästa lagen från länderna i sydöstra Europa.

Vitryska Meshkov Brest besegrades med 32–21 (14–9) i finalen.

Annons

Segern fick en extra inramning eftersom finalspelet, dit de fyra bästa lagen går, i år avgjordes på Veszprems hemmaplan.

– Fullsatt arena. Det var väldigt roligt att spela, säger Andreas Nilsson som har fått vara med om en segerfylld resa under sitt första år i den ungerska storklubben.

Veszprem förlorade bara en av 18 matcher i SEHA-ligans grundserie och var aldrig hotat under slutspelshelgen.

– Även om vi har vunnit mycket så är det bra motstånd vi möter. Fyra av åtta lag som är i kvartsfinal i Champions League spelar i SEHA, det visar att det inte är en dålig liga, säger Andreas Nilsson som bidrog med två mål i finalmatchen.

Fler titlar lockar och fler titlar ligger om räckhåll. Redan i kväll väntar match mot Orosházi i kampen om det ungerska mästerskapet.

I Champions League väntar Paris SG i en glödhet kvartsfinal, där Veszprem börjar borta den 12 april.

– Det här är nog den tuffaste kvartsfinalen. Jag hade hellre tagit ett annat lag, men Veszprem slog ut Paris förra året, så jag hoppas att vi kan göra det i år igen, säger Andreas Nilsson.

Trelleborgaren delar på mittsexpositionen med rutinerade Renato Sulic, 35-åringen som tidigare i karriären blivit världsmästare med Kroatien.

– Vi delar på tiden, jag tycker det funkar bra för vi spelar väldigt många matcher. Och det är nu det roliga börjar, säger Nilsson.

Vad känner du att du har utvecklat under säsongen?

Annons

– Mitt försvarsspel är det jag har utvecklat mest. Det tycker jag att jag att jag har fått visa i landslaget också.

Ett stjärnspäckat handbollslag blir uppmärksammat i en stad där handbollsintresset är på kokpunkten. Det är inte alltid lätt att få vara i fred.

– Veszprem är det största laget i hela Ungern. Men vi är inga fotbollsspelare, vi går på stan som vanligt folk, säger Andreas Nilsson.

Och apropå landslaget är det dags för EM-kval mot Slovenien, med första matchen den 29 april i Växjö.

– Kul att få komma hem lite. Det hade varit skönt om vi fixade det då, så att vi slipper fler kvalmatcher i sommar, säger Andreas Nilsson, nybliven handbollsmästare i sydöstra Europa.

Björn Gustavsson

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons