Annons

Andreas Nilsson klar för Skövde

Andreas Nilsson har skrivit på för IFK Skövde. Kim Johansson och Andreas Bamberg är också på väg bort. Samtidigt visar nya ansikten upp sig i Södan. Det är ungt och utvecklingsbart som gäller när IFK Trelleborg rustar för ett liv utanför elitserien.
Sport • Publicerad 6 april 2009
Oscar Liljegren från Linköping var en av de fyra som visade upp sig i IFK Trelleborg under de närmaste dagarna. Samtidigt blev det i går klart att Andreas Nilsson skrivit på för IFK Skövde. Foto: Tomas Nyberg
Oscar Liljegren från Linköping var en av de fyra som visade upp sig i IFK Trelleborg under de närmaste dagarna. Samtidigt blev det i går klart att Andreas Nilsson skrivit på för IFK Skövde. Foto: Tomas NybergFoto: 

Som TA-sporten kunde berätta i måndagens tidning blir IFK Skövde nästa klubbadress för 18-årige mittsexan Andreas Nilsson. På onsdagen skrev Nilsson på.

IFK Trelleborg har länge velat förlänga med talangen, men två år av förhandlingar ledde inte till någon överenskommelse. Därmed får IFK nöja sig med utbildningsbidrag i ersättning eftersom Nilssons kontrakt har gått ut.

Annons

– Självfallet är ersättningen långt i från i paritet med vad det kostar att utbilda en spelare. Den är ett hån, det är den, men jag hoppas att förbundet också går i takt med tiden en dag, säger Patric Sandblom, sportchef i IFK Handboll.

Kim Johansson och Andreas Bamberg är två andra IFK:are som lär fortsätta karriären någon annanstans. Johansson har jagats av Lugi och H 43.

– Det är två, tre klubbar det handlar om, säger Kim Johansson angående sin framtid.

Är det uteslutet att du stannar i IFK?

– Jag utesluter ingenting.

Andreas Bamberg har en option i sitt kontrakt som säger att han kan säga upp det efter den här säsongen.

– Jag tänker inte stressa fram något, utan ta god tid på mig att fundera. Ska jag lämna ska det ju vara någon annan klubb som vill ha en också, säger Bamberg.

IFK Trelleborg kommer att dra åt svångremmen när det gäller spelartruppen.

– Vi kan inte gå in i allsvenskan med samma kostnadsmassa som vi hade i elitserien, säger Patric Sandblom.

Hur har reaktionerna varit i klubben efter degraderingen?

Annons

– Någonstans kände man att risken fanns. Det här var inget jag önskade, men någonstans så är det här också en möjlighet att växa in i en elitroll ekonomiskt och organisatoriskt. Vi har fått jaga hela tiden, både sportsligt och ekonomiskt sedan vi gick upp.

Är det viktigt att ni går upp i elitserien fortast möjligt?

– Nej, det är det inte. Långsiktigt är det viktigt att vi har ett fundament att stå på och att vi kan växa till oss organisatoriskt.

De nya spelare IFK tittar på tillhör kategorin unga och lovande.

– Unga lovande killar med driv, säger Patric Sandblom.

På onsdagen var Jesper Östlund, Skånela, Iris Garibegovic, Skånela, Kim Karlsson, Guif och Oscar Liljegren, Linköping på plats för att visa upp sig. De stannar till på fredag.

– När IFK ringde trodde jag att de spelade i allsvenskan, jag har inte så stor koll faktiskt, jag är inte så handbollsintresserad. Det är fullt tillräckligt när jag spelar själv, berättar Oscar Liljegren.

Den 23-årige vänsternian kom sexa i skytteligan i division ett södra. Han lät bössan tala även på IFK-träningen.

– Verkar vara en seriös och bra klubb. Om jag vill flytta hit? Jag har inte tänkt så långt. Jag tar dagen som den kommer, säger östgöten.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons