Annons

Andreas lever ett hästliv

I går arrangerade Trelleborgs Ryttarförening årets första hopptävling och bland många ryttare på plats fanns hemmahoppet Andreas Jenning.
Sport • Publicerad 6 mars 2005
Andreas Jenning
Andreas JenningFoto: 
Andreas Jenning och Odessa fick fyra fel i 1,20-hoppningen och när summeringen gjordes hamnade ekipaget på 29:e plats.
Andreas Jenning och Odessa fick fyra fel i 1,20-hoppningen och när summeringen gjordes hamnade ekipaget på 29:e plats.Foto: 

Det var hoppning på bred front på Brosjödal, där höjden handlade om 1,10, 1,20 och 1,30 och ekipagen kom från spridda ridklubbar runt om i Skåne. En ny uppstickare är Fredshögs Ridskola som denna gång representerades av Carolina Holmberg och Olivia Lohmeier – på Filosof respektive Walde.

Lillhagens Ridklubb i Höllviken hade ett tiotal ryttare på plats och bäst av alla dessa klarade sig Cecilia Johansson. "Cissi" red felfritt med Fluristo i såväl 1,10- som 1,20-hoppningen men placerade sig allra bäst på den högre höjden. Där kom hon tvåa efter omhoppning och där Flyinges Tobias Grönberg var dyga sekunden snabbare. Båda red dubbelt felfritt. Sydslättens Markku Söderberg vann både hoppning 1,10 och 1,20, avdelning B och klubbkamraten Sofie Sånesson fick ge sig båda gångerna efter omhoppning. Markku red Hélenos och The Entertainer, medan Sofie kom till start med Sanctus W i båda hoppningarna.

Annons

Arranögrsklubbens Caroline Hult kom tidsmässigt strax före Sofie Sånesson i 1,10-hoppningen och därmed blev hon också allra bäst bland hemmaryttare.

Förutom Caroline ställde Olof Wejmarker och Andreas Henning upp på hemmaplan och Andreas var flitigast på banan. Han red först Misses Sydney och Lilo Wonder men allra bäst trivdes han på egna hästen Odessa. Som bäst kom han med Misses Sydney och Odessa men ridningen räckte ändå som bäst till en 29:e plats med båda hästarna.

– Lilo Wonder red jag väl fem minuter i torsdags och sedan var det rakt in och rida 1,20 i dag men det var inga större problem, inleder Andreas efter fullgjort dagsverke och han fortsätter:

– Odessa är i sin nästan bästa ålder och är nio år och vi kommer att tävla igen redan nästa helg på Sydslätten. I dag var hon pigg och glad och det är viktigt.

Andreas Jenning är 28 år och sambo med Anette Andrén, som är huvudinstruktör på Brosjödal. Båda kom till Trelleborg 2002, från Kalmar, sedan båda utbildat sig till hipologer i Flyinge. Efter studietiden hann man även med en sejour på en ridskola i Stockholm. – Jag har ridit ända sedan jag var riktigt liten och det var en kopmpis som började rida och som tog med mig. Han slutade dock ganska snart men jag har blvit kvar och trivs superbra med hästlivet.

Andreas har också hunnit med att jobba några år i Tyskland och som anställd som beridare under Jörg Kreutzmann utanför Hamburg fick han lära sig mycket:

– Oerhört tufft men lika lärorikt. Ibland handlade det om att rida tio olika hästar bara under en dag.

Andreas liv kretsar redan mycket kring hästar och mer är på gång:

– Jag är precis på väg att starta upp ett försäljnings- och utbildningsstall här i Trelleborg och även om jag fick många kontakter i Tyskland, så kommer jag i stort att hämta hit hästar från Holland.

Sigge Hansson

Annons

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

RIDSPORT TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons