Andra SM-guldet på kort tid för Emelie Alm

När Spader Dam i helgen spelade hem klubbens åttonde SM-guld för åttamannalag spelade Emelie Alm huvudrollen mot Sundbyberg.
Sport • Publicerad 13 maj 2008

- Jag och Helén (Johnsson) spelade jättebra i sista serien, säger trelleborgaren som fick ihop 238 i just den avslutande serien.

Helsingborgsklubben var i överläge efter att ha vunnit första finalen med 12-8. Laget hade 9-6 i den andra och det var då Emelie Alm och Helén Johnsson säkrade segern.

- Våra unga tjejer har fått spela hela säsongen och har fått rutin, säger Helén Johnsson till swebowl.se.

20-åriga Emelie hyllar å sin sida Helén Johnsson.

- Hon är bäst, är rakt på sak och hjälper alltid till när hon ser något fel, säger 20-åringen som gör sin första säsong i Spader Dam.

För drygt en månad sedan blev det SM-guld i tremannalag och snart finns nya medaljchanser i både tvåmanna- och fyrmanna vid SM-tävlingarna i Karlstad.

Och Emelie vet hur ett guld ska firas.

- Vi drack champagne i bussen på väg ner till Skåne. Vi hade skoj och sjöng.

Vad sjöng ni?

- "SM-guld…" och så.

Emelie Alm får inom någon månad besked om medverkan i U23-VM i Florida. Nina Flack, med VM-guld för seniorer, är given och Emelie vågar inte ta ut något i förskott.

- Vi är åtta i truppen och fyra får åka. Jag har ganska så bra chanser, har spelat bra hela säsongen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.