Annons

Andra raka för Stavsten

Efter den klara hemmasegern senast mot Kristianstad blev det jämnt mot HP Warta i Lundby Strand där Stavstenssegern skrevs till minsta möjliga eller 24-25 (12-12) och oftast följdes lagen åt i målprotokollet.
Sport • Publicerad 11 mars 2003

Stavsten ledde dock med 19-15 en bit från slutet och då trodde väl de flesta att segern var i hamn. Dock inte spelarna i hemmalaget som via en frenetisk kämpainsats inte bara kom ikapp utan också förbi till 21-20! - Den time out vi då tog avgjorde definitivt matchen, även om Warta hade två eller tre skott efter vårt mål till 24-25 och det då återstod cirka 45 sekunder, förtydligar tränaren Christian "Mini" Åkerman direkt efter matchen. Många var bra i Stavsten men allra bäst var målvakten Johan Nilsson - som enligt Mini "stred förtjänstfullt". Johans skicklighet kombinerades av en smart Mini-taktik: - Vi fick Wartas skyttar dit vi ville och dessa hade också en ovanligt stor felprocent. Bland annat plockades storskytten Kristian Berndtsson bort och han fick nöja sig med tre mål. I och med segern fortsätter Stavsten att klättra i tabellen och med sex matcher kvar har man till och med fortfarande en teoretisk chans att nå kvalet till elitserien. Då måste man dock fortsätta segerraden - närmast hemma mot Alingsås på fredag.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons