Annons

Andra perioden fällde Tif Vikings igen

Återigen var det en genomusel mittperiod som fällde Tif Vikings. "Jag vet inte vad som hände, jag har ingen förklaring till det", suckade tränaren Leif Brobeck efter ännu en förlust.
Sport • Publicerad 11 januari 2007
Början till raset. Värnamos Martin Lindh gör 2– 1 till Värnamo i början på andar perioden. Tif Vikings målvakt som var sitt lags bäste spelare kan inte göra något. @08 Bildbyline:Bild: Sprisse Nilsson
Början till raset. Värnamos Martin Lindh gör 2– 1 till Värnamo i början på andar perioden. Tif Vikings målvakt som var sitt lags bäste spelare kan inte göra något. @08 Bildbyline:Bild: Sprisse NilssonFoto:  

Raden av förlorade matcher för Tif Vikings blev ännu längre i går när Värnamo kom på besök i Söderslättshallen, 3– 6 (1– 1, 0– 4, 2– 1) slutade matchen. Och precis som så många gånger förr var det en riktigt dålig andraperiod som var den största orsaken till förlusten. – Grabbarna gör en riktigt kämpainsats, jag är nöjd med ett de presterar, sa Leif Brobeck. Undantaget andra perioden då. Tif var bra med i matchen under de första 20 minuterna, förvisso vann Värnamo skotten i första perioden men hemmalagets målvakt Martin Svensson såg till att det var oavgjort i första pausen. Men sedan hände allt på en gång, Tif drog på sig utvisningar och Värnamo gjorde mål. – Vi förlorade matchen på de första tio minuterna i andra perioden, konstaterade Kevin Hasselqvist. På de tio minuterna gjorde Värnamo tre mål. – Vi var inte med i det som hände och drog på oss onödiga utvisningar, sa Kevin. Tränaren Leif Brobeck hade ingen förklaring till att hans lag tappade spelet helt i mittperioden, det var samma sak i söndags i bortamatchen mot Hässleholm. – Det var precis som att spelarna i laget inte tyckte att de behövde göra jobbet när de var med i matchen efter första perioden, sa han. Ännu märkligare ter det sig när Tif sedan gjorde en väldigt bra sista period, som man vann. Två mål inom loppet av 13 sekunder av Arvid Ljungberg och Robin Lindahl gav Tif hoppet tillbaka. Värnamo uppträdde stressat, slog många icingpuckar och Tif tog över matchen helt. Med knappt fem minuter kvar och en Värnamoutvisning satte Leif Brobeck och Tif Vikings allt på ett kort. Ut med målvakten Martin Svensson och in med en extra utespelare. – Det var ett gott försök även om det inte lyckades, konstaterade Leif Brobeck. I stället gjorde Värnamo sitt sjätte mål i tom kasse. – Jag tycker att vi ägde sista perioden, sa forwarden Andreas Schjelvan som gjorde sin första match i Tif i går. Efter bara en träning med laget spelade den Östersundsfostrade 21-åringen i tredjekedjan i gårdagens match. – Det gick väl så där. Jag tycker naturligtvis att jag har mer att ge. Hur är det att komma till ett lag som är inne i en djup förlorarspiral? – Jag har inte varit här så länge så det är svårt att säga. Jag hoppas att bidra till att bryta trenden, sa Andreas som fick godkänt av sin nye tränare. Även om ingen säger det rakt ut märks det att Tif nu siktar in sig på kval, och där får man hoppas att det inte finns några andraperioder. Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons