Annons

Andra derbysegern för IFK

IFK drog längsta strået i derbyt mot BK Ymor på Vångavallen och därmed stämmer ju det man kunde höra parallellt med segersången efter matchen: - Nu är vi som innan - nästbäst i stan!
Sport • Publicerad 31 maj 2004

Precis som mot Stavsten i andra spelomgången blev det 1-0 efter samma resultat i pausen och det rättvisa kan man kanske diskutera. Ymor brände en straff vid 0-0 och man hade en stolpträff i andra halvlek, samtidigt som man allmänt sett skapade fler chanser än IFK. Till detta skall dock läggas ett i stort mera vårdat IFK-spel längs marken och ett kvickare passningsspel. De båda tränarna har, så klart, sin syn på matchen och då lät det så här: - Jag tycker vi vinner rättvist! Vi var bättre i medvinden än Ymor och jag tycker att vi är rent spelmässigt det bättre laget, menar IFK:s Stefan Kristoffersson. - Totalt sett är vi det bättre laget, tycker jag men vi har för tillfället oflyt. Gör vi mål på straffen blir det en helt annan match. Istället får IFK ledningsmålet och då får vi kämpa i uppförsbacke, kontrar Patrik Edvardsson, Ymortränaren. Oavsett vilket lag som borde vunnit kan man konstatera att det var kamp i 90 minuter. Väldigt mycket av kampen skedde på mittfältet, där Ymors Mika Hiltunen och IFK:s Stefan Takac var de stora dominanterna. Framåt kom IFK ofta fram på vänsterkanten, där Bekim Ismajli och Elbasan Avdyli ställde till det för Ymorförsvaret, medan Ymor var vassast i mitten, där Rickard Andersson håller till. Rickard jagade i 90 minuter och är mycket svårmarkerad men samtidigt spelade IFK-stopprarna David Weber och Jim Nilsson väldigt stabilt. I Ymormålet var Mikael Svensson tillbaka sedan Niklas Lindberg insjuknat och "Micke" var duktig. Hade ingen chans på målet men tog allt i övrigt. IFK:s Jonas Fredriksson höll nollan och bättre kan man inte bli och i Jonas fall denna gång handlade det bland annat om att ta en straff. Den slog Andreas Lindqvist väldigt "snällt" och kanske skipades där även rättvisa, eftersom straffen såg minst lika "snäll" ut. Från läktarhåll såg det åtminstone ut som om Rickard Andersson slänger sig framåt i en chansning efter bollen. Domaren uppfattade det dock som hög spark mot Rickard och blåste alltså straff. Stavsten-Kulladal 3-1 Efter första halvleken talade inte mycket för en Stavstensseger och i pausen ledde också gästerna med 1-0. Men hela Stavsten har flyt och alla har en stigande formkurva och i den andra halvleken tog man över det mesta av spelet. Via två mål av Anders Nilsson och ett av "Paddy", Patrik Karlsson, spikades slutresultatet till 3-1. Därmed har Stavsten också radat upp tre raka segrar - inför lördagens derby på Ymorvallen!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons