Annons

Andersson till OV

Det är inte alldeles lätt för de styrande i nybildade HBK Trelleborg att få behålla de etablerade toppspelarna från nedlagda Stavsten. Michael Andersson – en av Sveriges absolut mest lovande målvakter – är den senaste i raden som anmält att han lämnar.
Sport • Publicerad 31 maj 2011
Michael Andersson lämnar Söderslättshallen som hemmaplan och framöver kommer den lovande Stavstensmålvakten att husera i Idrottens Hus i Helsingborg, där han ska representera OV.
Michael Andersson lämnar Söderslättshallen som hemmaplan och framöver kommer den lovande Stavstensmålvakten att husera i Idrottens Hus i Helsingborg, där han ska representera OV.Foto: Tomas Nyberg

Det blir till OV i Helsingborg som Micke väljer att gå och därmed sällar han sig också till Andreas Folkstrand och Fahrudin Zaimovic – som valt att spela i danska Faaborg HK i den danska motsvarigheten till allsvenskan respektive H43.

– Det känns jättebra att ha bestämt sig och jag är nöjd. Visst har jag funderat men jag har nog hela tiden känt att det vore bra att röra på sig och även om det funnits elitserieklubbar som visat intresse, så känns detta bra, jämfört med att kanske sitta på bänken en serie högre upp.

Annons

– Jag har spelat med Stavsten sedan sex-sju årsåldern och det var också rätt läge nu, när Stavsten ju går i graven för alltid.

Micke menar också att OV ju handlar om ett bra allsvenskt lag – med ambitioner att återvända till elitserien och att han kan fortsätta utvecklas där. Han bedyrar att alla skadeproblem är helt borta och meddelar även att träningen med OV inleds i kväll.

Då lär det väl dessutom vara slutspelat för din del i Gislövs division sex-lag (där Micke ofta har lett skytteligan efter de matcher han spelat och han har oftast spelat med Gislöv fram till sommaruppehållet), eller...?

– Jo, så är det och nu gäller det att helt koncentrera sig på OV och jag kommer också att ganska omgående flytta dit. Jag ska dock först ta studenten här och sedan har OV lovat bistå mig med hjälp, när det gäller att söka något jobb i Helsingborg.

Oavsett trion som nu alltså lämnar skriver en och annan av de tidigare stavstenarna också på nya kontrakt. Senast i raden är Johan Börjesson och i honom ser nye ordföranden Johan Rickardt en mycket viktig rollfigur.

– Ja, Johan är jätteviktig som ”pappa” för alla de unga i vårt lag.

Fanny Johansson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons