Anderslöv har svårt göra mål

Anderslövs Boik är nykomling i division fem och har som sådan klarat sig hyfsat bra så här långt. Ett problem är dock att man har stora svårigheter att göra mål och det besannas mot Rydsgård i lördags. 1–1 (0–1) slutade matchen.
Sport • Publicerad 25 maj 2008
Det var ofta tilltrasslat i matchen mellan Anderslöv och Rydsgård och här är det Boik:s Henrik Palmqvist och Rydsgårds Bill Abid Hosseindad i kamp om bollen. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Det var ofta tilltrasslat i matchen mellan Anderslöv och Rydsgård och här är det Boik:s Henrik Palmqvist och Rydsgårds Bill Abid Hosseindad i kamp om bollen. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

– Vi borde ha avgjort under andra halvlek men det vill sig inte riktigt framåt, menar tränaren Patrick Haugland efter matchen.

Rydsgård kom till Anderslöv med tränaren, Ola Severin, på åskådarplats och anledningen var en avstängning.

– Ja, jag visades bort från avbytarbåset senast och det innebär att jag får sitta bland åskådarna i dag, förtydligade Ola i pausen.

En av Rydsgårds yngre spelare, Pontus Haraldsson, visar sig vara Olas son och han visar att han går lite i pappas fotsteg. Pontus påminner dock inte alls om pappa i spelstilen.

Simon Leeb-Lundberg gav Rydsgård ledningen efter cirka kvartens spel och målet kom efter stor tveksamhet i hemmaförsvaret.

Förutom målet – som egentligen inte var en målchans – fanns i princip inget att anteckna framåt för något av lagen under inledningshalvleken.

Inför andra halvlek hade Patrick Haugland gjort en och annan ändring i Boik och det hjälpte. Framför allt med Joakim Persson mer tillbakadragen och som framspelare i stället för mottagare blev det betydligt bättre fart på Boik:s anfallsspel.

Ganska snart gav ändringarna också resultat och det var Tim Nilsson som rättvist kunde kvittera till 1–1. Fler mål blev det alltså inte, även om Boik hade ett ganska konstant tryck mot gästernas mål under resten av matchen. Anderslöv ligger i "Lundafemman" och i "Malmöfemman" återfinns Skanör/Falsterbo.

Efter hela 9–2 senast på Möllevallen mot Prespa Birlik blev det nu 6–1 borta mot Palestinska. Niklas Mateluna blev tremålsskytt men det var Erik Andersson som inledde målskyttet dubbelt upp.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.